eindejaar 2019

Sophie Soukias blikt terug op 2019

© Peter Detailleur
| Sophie Soukias

Tradities zijn er om in ere te houden. En dus leggen we onze BRUZZ-stemmen en -gezichten vijf eindejaarsvragen voor. Vandaag: redactrice Sophie Soukias.

  • De place to be:

Studio CityGate met het BYRRH skatepark, Café Congo, ateliers voor artiesten, expo’s en zo veel meer.

  • Brusselaar van het jaar:

De jonge BRYN is zich een naam aan het maken in de muziekscene en trad in oktober zelfs op in de Parijse zaal Olympia. Hij belandde als kind in een asielcentrum, en werkte daarna hard om zijn dromen te realiseren. Een popartiest met een sterk verhaal en sterke statements, een echte inspiratiebron.

  • Moment van het jaar:

Het moment wanneer het Brusselse dansduo Jeny Bonsenge en Anae in de talkshow van Ellen Degeneres belandden. Wauw!

  • Mijn tip:

The Lokal Fototek Foundation van Recyclart (een project van Vincen Beeckman en Kasper Demeulemeester). Een geniale fotografische samenwerking tussen Recyclart en de inwoners van Molenbeek. Samen verzamelen ze materiaal om een archief samen te stellen en maken ze ook nieuwe beelden.

  • Wat wens je Brussel volgend jaar toe?

Ik hoop dat de Franstalige en de Vlaamse cultuurhuizen een antwoord zullen bieden op de besparingen van de Vlaamse regering, door nog meer solidariteit te tonen. Ik wens dat kunst blijft aantonen dat grenzen alleen in ons hoofd bestaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?