Sophie Lauwers benoemd tot Directeur-Generaal van Bozar

© Belgaimage
| Bozar, het Paleis voor Schone Kunsten in de Ravensteinstraat.

Tijdens de ministerraad van 15 oktober heeft de regering besloten Sophie Lauwers aan te stellen als nieuwe Directeur-Generaal van Bozar. Haar mandaat duurt 6 jaar en start op 1 november.

Sophie Lauwers is sinds 2011 Director of Exhibitions van Bozar, en was daarvoor sinds 2002 tentoonstellingscoördinator. Met haar tentoonstellingsbeleid zoekt ze steeds synergiën op tussen klassieke kunst en hedendaagse kunst, maar ook tussen de beeldende kunsten en andere disciplines. "Ze heeft oog voor de superdiverse creativiteit in een stad als Brussel. In een geest van vernieuwing en continuïteit zal ze de ontplooiing en de missie van Bozar kunnen voortzetten, samen met het voltallige directiecomité", klinkt het in een persbericht.

"De reacties op mijn benoeming tot directeur-generaal van het Paleis voor Schone Kunsten zijn hartverwarmend", reageert Lauwers. "De voorbije twintig jaar in dit huis zijn een ongelooflijk parcours geweest, en vandaag mag er weer een nieuw hoofdstuk starten. Het toekomstverhaal zal ik allerminst alleen schrijven, maar samen met een hechte ploeg en de ruime gemeenschap die ons huis elke dag opnieuw doet leven."

Deze benoeming is het gevolg van een uiterst rigoureus proces onder leiding van de Raad van Bestuur. Uit achttien kandidaten werd Sophie Lauwers geselecteerd en voorgedragen aan vice-eersteminister en minister van de federale culturele instellingen Sophie Wilmès. Deze voordracht werd vandaag in de ministerraad bekrachtigd.

"Ik kijk ernaar uit om samen te werken met mevrouw Lauwers, wier kwaliteiten zowel binnen als buiten het Paleis voor Schone Kunsten worden erkend", aldus Sophie Wilmès.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?