1719 geheugen Jaco Van Dormael

| Regisseur Jaco Van Dormael gaat het 'teletheater' regisseren voor de KVS

'Teletheater': KVS verfilmt Madame Bovary

SDS
© BRUZZ
20/01/2021

De KVS-voorstelling Madame Bovary wordt een Canvas-film, geregisseerd door Jaco Van Dormael. De geplande première op 19 februari kan immers niet doorgaan, en dus zocht de schouwburg een alternatief.

Dat meldt de krant De Morgen woensdag.

Op 19 februari zou Madame Bovary, de nieuwe KVS-voorstelling waarin Maaike Neuville het iconische personage van Gustave Flaubert vertolkt, normaliter in première gaan. Maar nu de theaters gesloten moeten blijven, zocht de KVS naar een alternatief. Even werd er gedacht om de première te livestreamen, maar uiteindelijk koos het gezelschap voor een theaterfilm.

Jaco Van Dormael, bekend van Toto le héros en Le tout nouveau testament, gaat de film regisseren. Van Dormael is sinds 2016 'artist in residence' bij de KVS, toen zijn voorstelling Cold Blood het seizoen opende.

De opnames voor Madame Bovary starten op 22 februari in de schouwburg. Bij de KVS omschrijven ze het experiment als 'teletheater', een manier om de toneelversie te verfilmen, verduidelijkte directeur Michael De Cock in Pompidou op radiozender Klara. "De zaal is leeg, dus je kunt met camera's heel dicht bij de acteurs komen." Het resultaat wordt eind april of begin mei uitgezonden op Canvas.

KVS als 'museum'

Ook Dorothée Van den Berghe, bekend van Meisje en My Queen Karo, maakt in samenwerking met de KVS een film. Nadat ze eerder Rosie en Moussa, een boek van Michael De Cock verfilmde, werkt ze nu met hem samen voor Aller/Retour.

Die film is geïnspireerd op het gelijknamige boek dat De Cock met Stephan Vanfleteren maakte. Volgens De Morgen zullen ook medewerkers van de KVS, die nu op technische werkloosheid zitten, worden ingeschakeld.

Maar daarnaast heeft de KVS een creatief achterpoortje gevonden om in februari toch een week de deuren te kunnen openen. Dat doet het voor een vooraf opgenomen ‘museale’ voorstelling van de muzikale installatie Numi Yaldati. Musea zijn momenteel immers wel open, in tegenstelling tot theaters. Per tijdsslot zullen vier bezoekers mogen plaatsnemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws , Podium , Film , KVS , Michaël De Cock , Fien Troch , Jaco Van Dormael , Maaike Neuville , madame bovary , Koninklijke Vlaamse Schouwburg , Numi Yaldati

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni