Theater Le Public voorziet gratis antigeentests voor bezoekers

© Visit.brussels
| Het Theater Le Public verhuist in 2023 van Sint-Joost naar het Sint-Pietersplein in Ukkel. Daar zal het zijn intrek nemen in het gebouw van het Vredegerecht.

Theater Le Public zal vanaf 12 oktober cultuurfanaten zonder vaccin de kans geven een gratis antigeentest te laten afnemen net voor de voorstelling. Andere cultuurhuizen volgen dat voorbeeld voorlopig niet. “Maar wanneer we weet hebben van grote groepen mensen die niet gevaccineerd zijn, dan voorzien we wel anitgeentests bij een apotheker in de buurt," zegt Katelijne Meeusen, persverantwoordelijke van het Kaaitheater.

Theater Le Public in Sint-Joost zal vanaf 12 oktober gratis antigeentests aanbieden aan bezoekers die nog niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Het cultuurhuis hoopt daarmee zoveel mogelijk mensen de kans te kunnen geven om naar het toneel te komen.

Oorspronkelijk wilde het theater verschillende programmaties in elkaar steken: avonden enkel met CST-tickets en avonden met sociale afstand en mondmaskers. Maar dat wordt niet toegestaan, en dus komt het theater nu op de proppen met gratis antigeentests. Die zullen worden afgenomen tot een halfuur voor het begin van de voorstelling en moeten op voorhand gereserveerd worden.

Kaaitheater volgt voorbeeld niet

Het idee krijgt voorlopig geen navolging bij de andere Brusselse theaterhuizen. “Het is niet zo efficiënt aangezien de meeste mensen die bij ons langskomen al gevaccineerd zijn. Bovendien komen heel wat bezoekers aan op hetzelfde tijdstip. Dan is er soms te weinig tijd om iedereen een test te laten afnemen. Maar wanneer we op voorhand weten dat er een grote groep niet-gevaccineerde bezoekers langskomt, dan gaan we wel tests voorzien bij een apotheker in de buurt,” zegt Katelijne Meeusen, persverantwoordelijke van het Kaaitheater.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?