In twee maanden 90.000 visit.brussels passen gedownload

In twee maanden tijd zijn zo'n 90.000 visit.brussels passen gedownload. Die hebben een waarde van 40 euro en kunnen gebruikt worden in 120 Brusselse hotels en toeristische attracties. Dat heeft de CEO van visit.brussels, Patrick Bontinck, vrijdag verklaard in de rand van de Brussels Days die het gewest in Parijs organiseert in het kader van het Brussels herstelbeleid.

De visit.brussels pass werd op 21 juli gelanceerd en kan tot 21 november aangevraagd worden. Een tiental dagen geleden hekelde Brussels N-VA-parlementslid Mathias Vanden Borre op basis van het antwoord op een schriftelijke vraag dat de visit.brussels pass, die in het kader van het Brussels herstelplan gelanceerd werd om het toerisme in de hoofdstad terug op gang te trekken, meer kost dan hij heeft opgebracht. In het herstelplan waren 100.000 cheques voorzien.

"Op 30 augustus waren er meer dan 57.000 passen, 57 procent van het totale aantal, gedownload. Maar dat betekent niet dat al die mensen naar Brussel zijn getrokken voor een uitstap, want op 30 augustus waren slechts 2.960 passen, nog geen 3 procent van het totale aantal, gebruikt voor een bedrag van 118.400 euro. De campagnecommunicatie en de ontwikkeling van het platform om de passen aan te vragen kosten meer, namelijk 200.000 euro", klaagde Vande Borre aan.

Volgens de CEO van visit.brussels kan men niet spreken van een flop aangezien volgens de recentste cijfers zo'n 90.000 cheques werden gedownload, die overigens ook na 21 november kunnen gebruikt worden. "Het downloaden is dus momenteel een succes. We wachten op de resultaten wat het gebruik betreft, binnen twee maanden. Maar we kunnen zeker niet spreken van een flop", benadrukte Patrick Bontinck.

Om te vermijden dat de Brusselse bevolking de visit.brussels pass zouden aanvragen, werd bepaald dat de aanvrager 50 kilometer van het Brussels Gewest moet wonen. Bij minstens drie kwart van de downloads was dat het geval. 22 procent van de aanvragers waren Fransen. De Duitsers volgen op de tweede plaats onder de buitenlanders.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?