Wijnbeurs Megavino trekt na 20 jaar weg uit Brussel

Megavino.

De grote wijnbeurs Megavino zal na 20 jaar in Brussels Expo de hoofdstad verlaten. De volgende editie eind oktober wordt georganiseerd in Flanders Expo in Gent. Daarmee verliest Brussel na - het veel grotere - Seafood opnieuw een expo.

Megavino is een wijnbeurs die de laatste jaren ook uitgebreid werd met bieren en sterke drank. Al twintig jaar vormt Brussels Expo aan de Heizel het decor voor Megavino, maar de organisatie kondigt nu aan dat de wijnbeurs wegtrekt uit Brussel.

"Het publiek van Megavino is voornamelijk Nederlandstalig en de voorbije editie in Brussel heeft opnieuw aangetoond dat de meeste bezoekers uit het Noorden van het land komen", klinkt het in een persbericht. "De keuze voor Flanders Expo (in Gent, red.) is gebaseerd op de locatie, de grote parking aan een redelijk tarief en de hedendaagse en moderne infrastructuur."

Megavino lokte jaarlijks ongeveer 25.000 bezoekers naar Brussel. Onze hoofdstad verloor eerder dit jaar met Seafood nog de grootste beurs ter wereld in zijn soort aan Barcelona.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?