Brussels Expo op de Heizel

Brussels Expo wijt vertrek Seafood-beurs aan dure hotelkamers

© Belga
15/02/2020

Voor grote beurzen heeft Brussel een competitief nadeel omdat de hotelprijzen overdreven hoog zijn. Dat zegt de CEO van Brussels Expo, Denis Delforge. De beurshallen op de Heizel verloren het salon Seafood aan Barcelona en Megavino aan Gent.

Ondanks het vertrek van de twee grote evenementen doet Brussels Expo het niet slecht, benadrukt Delforge. Het vorige boekjaar, dat eindigde in juni, was beter dan twee jaar geleden en het lopende boekjaar stevent af op een record, zegt hij.

Volgens Delforge zat de wijnbeurs Megavino in een neerwaartse lijn. "Het maakt deel uit van de levenscycli van beurzen. Er komen er, en er vertrekken er. Megavino vertrekt naar Flanders Expo om aan te leunen tegen een ander salon van de uitbater, Countryside, in een poging er nieuw leven in te blazen."

Seafood is veel groter dan Megavino en neemt zeven paleizen in. De laatste editie zal in april plaatsvinden en dan vertrekt het evenement naar Barcelona. Delforge erkent dat het een zware klap is voor Brussels Expo, maar ook voor het toerisme in de stad. "Seafood bracht 30.000 internationale bezoekers die heel Brussel lieten leven. Het is het grootste seafood-salon ter wereld en ontstond in Brussels Expo."

Delforge wijst op de hotelprijzen in Brussel. "Barcelona volgt een erg agressieve strategie om nieuwe beurzen aan te trekken. Brussel heeft dan weer een concurrentieel probleem. Er zijn niet genoeg hotelkamers om aanvaardbare prijzen te hebben voor grote salons. Als er 30.000 bezoekers komen voor Seafood en er maar 14.000 kamers zijn in Brussel, ontploffen de gemiddelde kamerprijzen tot 600 à 700 euro per nacht. De reactie van de hoteluitbaters op het vertrek van Seafood zijn nog hogere prijzen tijdens andere grote beurzen, terwijl ze al exorbitant zijn."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel-Stad , Samenleving , Economie , Brussels Expo , Seafood Exposition , megavino

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni