| Kingkrabben worden verkocht op Seafoodexpo.

Grootste seafoodexpo ter wereld trekt weg uit Brussel

LG
© BRUZZ
18/09/2019

De grootste seafoodexpo ter wereld vindt sinds 1993 plaats in Brussel. In 2021 verkast de beurs definitief naar Barcelona.

Het festival herbergt jaarlijks zo'n 2.000 verkopers van producten uit de zee, van vis over schelpen tot wiersoorten. Jaarlijks vonden zo'n 29.000 vakmensen hun gading bij de exposanten. Volgens de organisator barstte het evenement uit zijn voegen en moet het noodgedwongen verkassen naar een grotere stad. De organisatie meldt aan BX1 dat voor Barcelona werd gekozen.

"We willen graag de Stad Brussel en Brussels Expo danken voor alle kansen voor het opstarten en uitbreiden van onze beurs", laat de organisator weten. Vanaf 2021 vindt het seafoodsalon plaats in Fira in Barcelona, één van de grootste expohallen in Europa.

Maar de extra vierkante meters marktruimte is niet de enige reden voor hun keuze. "Barcelona is nu eenmaal een belangrijke trekpleister als het aankomt op producten uit de zee", klinkt het.

Jeroen Roppe, woordvoerder van visit.brussels, reageert niet pessimistisch op de verhuis van Seafood Expo. “Uiteraard is het een groot verlies en zullen we dat zeker voelen, maar we hebben er alle begrip voor. De hotelcapaciteit werd te klein, waardoor het een logische keuze is van de organisatie. Dat betekent niet dat dit het toerisme in Brussel zal doen afnemen, integendeel zelfs, het blijft elk jaar maar stijgen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Cultuurnieuws , seafood expo , Seafood Exposition , Grote Zavel , Barcelona

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni