Zestig stukken van Brussels meubelontwerper Jules Wabbes te koop

© Cornette de Saint Cyr
| Jules Wabbes' directiebureau Boomerang wordt onder meer geveild.

In het teken van de 100ste verjaardag van de befaamde Brusselse interieurarchitect is het veilinghuis Cornette de Saint Cyr op zoek naar nieuwe eigenaars voor een zestigtal van zijn ontwerpen.

Dat meldt De Standaard. De veiling gaat door op zondag 24 november.

De stukken die worden geveild zijn voornamelijk meubels en lampen, waarvan sommige naar verluidt zeer zeldzaam zijn. En dat meubels van Wabbes gewild zijn, merkten we ook op tijdens een veiling in 2015: een tafel werd toen verkocht aan meer dan drie keer de geschatte waarde, een bedrag van maar liefst 90.000 euro. Een bibliotheek uit 1968 werd dan weer geveild aan 80.000 euro.

De volgende verzamelaarsitems worden onder meer aangeboden: een paar muurlampen met honingraatstructuur, een tweedelige boekenkast, een houten tafel en een bureau dat Wabbes eind jaren vijftig ontwierp voor de Foncolin-kantoren in Brussel.

191028 Jules Wabbes tweedelige boekenkast
© Cornette de Saint Cyr
| Een tweedelige boekenkast van Jules Wabbes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?