Zinneke Parade streamt zaterdag eigen soundtrack

Zinneke Parade 2018 Zinneke Parade 2018
© Kevin Van den Panhuyzen
| Zinneke Parade 2018
© Kevin Van den Panhuyzen
| Zinneke Parade 2018
Updated: 16-05-2020 - 14:35

Door de coronamaatregelen trekken de kleurrijke 'Zinnodes' zaterdag niet door het stadscentrum van Brussel. Wel zullen ze via een soundtrack de unieke sfeer van de Zinneke Parade auditief proberen na te bootsen.

De Zinneke Parade viert zijn twintigste verjaardag in mineur. Meer dan 170 organisaties, 150 kunstenaars en 1.500 deelnemers werkten maandenlang om een kleurrijke parade rond het thema ‘Wolven!’ te maken. De coronacrisis verpestte het feestje.

Toch willen de organisatoren hun hoogdag niet zomaar laten passeren. Op het moment dat de Parade normaal moest plaatsvinden, zaterdag tussen 15 en 17 uur, streamen de Zinnekes een soundtrack op hun website die de geluiden van de parade nabootst.

Telefoonkreten

Om de parade helemaal tot leven te brengen, worden ook getuigenissen van de deelnemers opgenomen. De klankcreatie zal bestaan uit teksten, liedjes, paradeklanken uit onze archieven en opnames opgestuurd door de zogenaamde 'Zinnodes'.

Het eindresultaat is een bonte verzameling getuigenissen, telefoonkreten van wolven en wolvinnen, klanken van geïsoleerde muziekinstrumenten, koren en vluchtige brassbands.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?