Zuidfoor geopend: 'Heel erg tijd om weer te starten'

Bekijk ook de afspeellijst: zaterdag 17 en zondag 18 juli 2021

De Zuidfoor is op zaterdag officieel geopend. De zon trekt op de openingsdag massaal veel mensen aan. Dit jaar vindt de Zuidfoor van 17 juli tot en met 22 augustus plaats op de Zuidlaan te Brussel, tussen de Hallepoort en de Ninoofsepoort.

Zoals elk jaar slaat de Zuidfoor, die opgedeeld is in vier zones, haar tenten op langs de Zuidlaan. Er staan honderden attracties voor jong en oud, waaronder traditionele kermisattracties en ook de meest moderne toestellen.

Op de kermis gelden nog steeds een aantal maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Zo moeten bezoekers een masker dragen en de social distancing respecteren. Er is handgel ter beschikking en er zijn wandelrichtingen aangeduid. De foorkramers zullen de bezoekers ook herinneren aan de maatregelen.

Het aantal attracties, 129, is niet verminderd, maar er is meer ruimte voorzien tussen de attracties. Vanaf dinsdag gaat op de kermis ook een vaccinatiestand open, waar bezoekers zich elke maandag en donderdag tussen 11.00 uur en 18.00 uur kunnen laten vaccineren tegen het coronavirus.

De 140ste editie van de Zuidfoor duurt tot 22 augustus, de kermis is elke dag open van 15 uur tot middernacht en op feestdagen en in het weekend tot 1 uur.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?