| Het cultureel complex en muziekcentrum in Sint-Joost-ten-Node Le Botanique of Kruidtuin.

120 artiesten voor 30e editie van Les Nuits Botaniques

© Belga
08/03/2023

De 30e editie van Les Nuits Botanique zal plaatsvinden van 23 april tot 12 mei. Honderdtwintig Belgische en internationale artiesten zullen de revue passeren, zo melden de organisatoren dinsdag.

Onder meer Rori, het Brusselse duo Rive en Mustii zullen op het podium te zien zijn. Daarnaast staan er ook zeventien 'release parties' op het menu waarbij artiesten hun nieuwste albums zullen voorstellen.

Voorts zullen er tijdens de 30e editie ook acht creaties ontdekt kunnen worden die speciaal voor het evenement in het leven werden geroepen. Zo zal de Brusselse componist en violist Catherine Graindorge 'Songs from the dead' voorstellen, een project dat tot stand kwam in samenwerking met Simon Huw Jones (And Also the Trees), Pascal Humbert (16Horsepower, Lilium) en Simon Ho.

Tien speciale projecten zullen de toeschouwers ook naar andere emblematische locaties in de hoofdstad brengen, zoals de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Laken, de Dominicanenkerk en Bozar. Ook de jongsten worden niet vergeten, met twee voorstellingen die specifiek op hen zijn gericht.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni