Muziekfestival Les Nuits Botanique dit jaar ook in de Hallen van Schaarbeek

© BRUZZ
14/03/2024

Les Nuits Botanique belooft dit jaar de zomer in te luiden met meer dan honderd artiesten op vijf podia. Voor zijn 31e editie pakt het muziekfestival ook uit met een nieuwe locatie: de Hallen van Schaarbeek.

Les Nuits Botanique trapt traditioneel het festivalseizoen op gang en schotelt ook dit jaar weer een programma voor met talloze artiesten als Lewis Ofman, Eloi, Timber Timbre, Aime Simone, The Paper Kites en Jamila Woods. De Belgische scene krijgt daarbij een ereplaats met niet minder dan 13 artiesten die hun debuutalbum of EP live voorstellen, waaronder Zonmai en de Brusselse rapper Le77.

De concerten vinden plaats in de verschillende zalen van de Botanique en, voor het eerst, ook in de Hallen van Schaarbeek, waar het Britse duo Mount Kimbie, de Londense John Glacier, Lauren Auder, de Franse rapper Lala&Ce en Ichon zullen optreden. Ook de beeldende kunst maakt dit jaar deel uit van het festival. Monumentale beeldhouwwerken zullen de buitenruimtes, terrassen en het park sieren, terwijl muurschilderingen en andere werken de serres en binnenruimtes zullen verfraaien.

Bota By Night

Op 27 april is er ook opnieuw een editie van ‘Bota By Night’ waarbij Botanique tussen 21 uur en 5 uur de speeltuin wordt van muziekfreaks en feestvierders. Daarnaast is ook 4 mei een speciale dag binnen het festival die de mogelijkheid biedt een ‘All Acces-ticket' te kopen waarmee je met 1 ticketje 25 bands en artiesten kan gaan bewonderen tussen 12 uur ‘s middags en 12 uur ‘s nachts.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Cultuurnieuws, Ice, Les Nuits Botanique, Botanique

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni