Belpop Bonanza blikt terug op Brusselse muziekgeschiedenis in AB

© Belpop Bonanza
| Jan Delvaux en Jimmy Dewit tijdens een van hun shows.

Belpopkenners Jan Delvaux en Jimmy Dewit uiten zondagavond hun liefde voor de Belgische popmuziek in woord en daad, in de Ancienne Belgique. Het duo maakte tien verschillende voorstellingen op maat van tien gemeenten of regio’s. Vanavond is 1000 BXL aan de beurt.

Wie vanavond in dit herfstweer naar de AB afzakt, mag zich verheugen op royale dosissen anekdotiek, geluidsfragmenten en onbekende AB-weetjes uit haar rijke 40-jarige geschiedenis.

Het basispakket bestaat uit twee entertainende theatervoorstellingen, maar verwacht u zeker aan extra’s.

Jan Delvaux vertelt al vele jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en werkte mee aan ‘Belpop’ op Canvas. Jimmy Dewit is de muzikale spil van Discobar Galaxie en maakt soundtracks voor Callboys. Samen zijn ze Belpop Bonanza en maken ze sinds 2013 theater en televisie over de geschiedenis van muziek uit eigen land.

De twee gaan op zoek naar merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto’s en bewegend beeld. De saus is humor. Veel humor.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?