Brand in Bozar kan gevolgen hebben voor retrospectieve Raveel

© Belga
| De schade na de brand in Bozar.

De brand in het Brusselse kunstencentrum Bozar kan gevolgen hebben voor de grote retrospectieve rond de Vlaamse schilder Roger Raveel. Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) donderdag in het parlement na een vraag van Cathy Coudyser (N-VA).

Bozar is dan wel een federale culturele instelling, ze heeft ook voor Vlaanderen een groot belang. "Het is duidelijk dat Bozar voor ons een belangrijk podium is, in overdrachtelijke zin," zei Jambon donderdag in het Vlaams Parlement.

Toch staat Vlaanderen niet onmiddellijk klaar met financiële steun na de brand. "Ik ga niet op voorhand zeggen dat wij klaar staan met een hoop financiële middelen. Laten we vooral kijken hoe groot de schade is, wat door de verzekering gedekt is en welke verantwoordelijkheid gaat naar de eigenaar van het gebouw: de federale overheid."

Wellicht de belangrijkste expo voor Vlaanderen die dit jaar loopt in het gebouw is de retrospectieve van Roger Raveel, die dit jaar honderd zou zijn geworden. De tentoonstelling was gepland van 18 maart tot 21 juli. "De voorbereiding is volledig afgerond," aldus Jambon. "Echter, door de impact van de brand is slechts een van de twee expocircuits op korte termijn beschikbaar. Momenteel wordt door de directie van Bozar bekeken hoe de kalender van het tentoonstellingsprogramma dient aangepast te worden. Volgende week hoopt de directie over meer concrete info te beschikken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?