| Het festival over de geschiedenis van Angola zet zich voort in het zetel van de OACPS in Brussel.

BRUZZ select: film, jazz en kerstballen blazen

Glodie Mungaba
© BRUZZ
02/12/2022

BRUZZ is er weer met de weekendselectie. Voor u een petto: een tentoonstelling rond de geschiedenis van Angola, een Middellandse Zee-filmfestival in Brussel, en het Brussels Jazz Festival langs verschillende stations. Maar ook een festival rond hedendaagse muziek en activiteit over een kerstmis.

EXPO

'Angola. Restitutie van identiteiten: vrouwelijkheid, macht en koningschap', is het thema van de tentoonstelling, die momenteel in Brussel loopt. Deze expositie focust op de geschiedenis van Angola en de kracht van de Angolese vrouw, vroeger en nu. Het toont een combinatie van klassieke kunst uit het AfricaMuseum, en is een initiatief van de Brusselse Nicole Kanda. Ze is ook co-curator van de tentoonstelling. Lees hier meer over de expositie.

ANGOLA. RESTITUTIE VAN IDENTITEITEN: VROUWELIJKHEID, MACHT EN KONINGSCHAP
24/11 > 14/12
Zetel van OACPS
www.angolarestitutiondesidentites.com

dfe68446-3133577315173235901251464349457807022182856n.jpg

| Angola, Restitutie van identiteiten: vrouwelijkheid, macht en koningschap', is het thema van deze tentoonstelling.

FILM FESTIVAL

Het filmfestival 'Cinemamed' is terug voor zijn 22ste editie. Het is gewijd aan de Middellandse Zee-film en wordt gehouden op verschillende locaties in de hoofdstad, waaronder het Cinéma Palace, Aventure en Bozar. Je kan de films ook bekijken via het Sooner.be platform. Tijdens dit evenement worden zestig films vertoond. De openingsfilm is Le Bleu du caftan, een speelfilm van de Marokkaanse actrice en regisseuse Maryam Touzani. Die wordt in avant-première voorgesteld. Cinemamed zag het licht in 1989 en wil de multiculturele rijkdom van België en Brussel belichten. Lees hier meer over het festival.

CINEMAMED
2 > 10/12
Verschillende locaties
www.cinemamed.be

be6e81ce-lebleuducaftan.jpg

| Le bleu du caftan.

MUZIEK FESTIVAL

Het Brussels Jazz Festival 'River Jazz Festival' gaat door op drie podia, langs de voormalige Maelbeek: het Jazz Station in Sint-Joost, de Senghor in Etterbeek en de Marni in Elsene. Voor deze 8ste editie zijn bijna 15 concerten gepland met 60 artiesten die dagelijks de hoofdstad in een gezellige sfeer onderdompelen. Voor dit weekend staan het trio Grande en de Spaanse Marco Mezquida op het podium om de avonden te bruisen. Tijdens dit festival is ook een tentoonstelling gepland.

RIVER JAZZ FESTIVAL
2 > 10/12
Verschillende locaties in Brussel
www.riverjazz.be

HEDENDAAGSE MUZIEK

Ook het Osmose festival is terug voor zijn 4de editie in Brussel. Er zijn verschillende concerten voorzien met mezzosopraan Sophie de Tilesse en pianist Fabio Schinazi. Verder staat ook het duo Gemini, met Jean-Frédéric Molard op viool en Jean-Noël Remiche op piano, op het programma. Het Osmose Festival ontstond in 2016 en wordt geleid door de Belgische componiste Danielle Baas. Het accent ligt op creatie en hedendaagse muziek.

OSMOSE FESTIVAL
2 > 3/12
Espace Toots
www.lentrela.be

1c3142f1-20221126compositeurs1.jpg

Componisten tijdens het Osmose festival.

KERSTMIS

Ter gelegenheid van de eindejaarsviering is een ontmoeting gepland tussen glasmaker Bechou Septy en verschillende deelnemers van 8 jaar of ouder. Septy zal hen het geheim van de adem vertellen. En, als de tijd het toelaat, zal hij ook zijn versie van de kerstboom uitleggen. Samen met de deelnemers kunnen zij hun gekleurde kerstballen blazen en met hun creaties vertrekken.

BLAAS JE GEKLEURDE KERSTBAL
3/12 > 1/1
Ouderghem
www.petitpapanoel.be

kerstboom_c_serge.jpg

| Kerstboom.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , culture , Angola , Kerstmis , Brussel Jazz Festival

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni