BRUZZ select: onze cultuurtips voor het weekend

© Bjorn Comhaire
| Walden Festival is terug in Brussel.

Muziekliefhebbers worden dit weekend verwend want er staan met Walden en In The streets maar liefst twee festivals op het menu, aangevuld met een concert van rapper MC Solaar. Maar er is ook ook een dag gewijd aan Nelson Mandela en improvisatietheater voor kinderen.

FESTIVAL

Walden Festival is een initiatief van de makers van het KlaraFestival, en is terug voor zijn tweede editie. Deelnemers kunnen genieten van muziek in al zijn diversiteit, op verschillende podia in en rond het Leopoldpark in Brussel en de omliggende Europese wijk. Lees hier meer over het festival, of bekijk deze reportage.

WALDEN FESTIVAL
16 > 17/7
Leopoldpark
www.waldenfestival.be

FESTIVAL

In The Streets is het nieuwe stadsfestival dat dit weekend en de hele maand augustus zal plaatsvinden. Het evenement maakt deel uit van het Brusselse zomerprogramma 'Hello Summer' en wil de straten van de hoofdstad vullen met gratis sportieve, culturele en artistieke activiteiten. Maar ook om het stadscentrum aantrekkelijker en dynamischer dan ooit te maken. Lees hier meer over In The Streets.

IN THE STREETS
14/7 > 14/8
Verschillende locaties in Brussel
www.inthestreets.brussels

street.jpg
In The Streets, het nieuwe stadsfestival.

CONCERT

MC Solaar is een 52-jarige Franse rapper van Senegalese afkomst. Hij zal op 16 juli op het podium staan met zijn nieuwe project 'New Big Band Project'. Een uniek programma geïnspireerd door de succesvolle heruitgave van zijn drie mythische albums 'Qui sème le vent récolte le tempo', 'Prose combat' en 'Paradisiaque', waarmee hij nieuwe hoogten bereikte binnen de grenzen van de Franse rap, maar ook ver daarbuiten.

MC SOLAAR
16/7, Vanaf 19.00
Arena 5
www.arena5.be

ACTIVITEITEN

De Parti Socialiste (PS) organiseert een herdenkingsdag voor de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela. Voor de tweede editie van de Mandela Day zijn verschillende programma's gepland, waaronder lezingen met kwaliteitssprekers en concerten door artiesten met ritmische en levendige muziek. Maar ook geweldige traditionele creaties worden tentoongesteld in de vele stands, en er zijn ook activiteiten voor kinderen.

MANDELA DAY
17/7, vanaf 15.30
Anneessensplein
www.facebook.com

anneessensplein.jpg
© Wikipedia
| Het Anneessensplein, zonder auto's.

KINDEREN

Voor kinderen tussen 3 en 6 jaar staat er deze zomer een improvisatieshow op het programma. Twee verhaaltovenaars komen op het toneel. Ze zijn hun verhalenboek kwijt en vragen hulp om een nieuw te schrijven. Wil je de rest van het verhaal te weten? Kom dan langs in Le trac. Het evenement wordt gehouden in het Frans.

ABRACA D'IMPRO
16/7, 11:15
Le trac
www.letrac.be

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?