© Belga | Koningin Mathilde, Koning Filip en Thomas Dermine (PS) in bewondering.

BRUZZ select: onze cultuurtips voor het weekend

Glodie Mungaba
© BRUZZ
22/07/2022

Een tentoonstelling in het Koninklijk Paleis, een openluchtbioscoop, een concert van een Braziliaanse artiest, maar ook een markt voor verse producten en een fietstocht voor verliefden. Dit zijn evenementen van het weekend die in onze agenda staan.

EXPO

Het Koninklijk Paleis van Brussel opent de deuren voor het publiek van 23 juli tot 28 augustus. Tijdens dit bezoek is het mogelijk de architectuur van het paleis, de historische zalen en de tuin gratis te ontdekken. Er zijn ook tentoonstellingen over wetenschap en cultuur. Reserveren is verplicht, ten minste een dag voor het bezoek. Lees hier meer over het evenement.

KONINKLIJK PALEIS IN BRUSSEL OPEN VOOR HET PUBLIEK
23/7 > 28/8
Het Koninklijk Paleis
www.koninklijk-paleis-palais-royal.be

FESTIVAL

Cinema Galeries biedt zijn jaarlijkse openluchtfestival: L'heure d'Eté. In samenwerking met de Stad Brussel wil dit festival de genres ontleden en een selectie film voorstellen op uitzonderlijke locaties in Brussel. Het vindt plaats in het openluchtzwembad Flow aan het kanaal in Anderlecht. Lees hier meer over het festival.

L'HEURE D'ETE
20 > 24/7
Flow
www.galeries.be

Het zwembad bevindt zich in Anderlecht naast het kanaal.
© Flow | Het zwembad bevindt zich in Anderlecht naast het kanaal.

CONCERT

Arena 5 is gastheer van het muzikale optreden van Gilberto Gil & Family. Gil is een Braziliaanse muzikant met multi-Grammy Awards. De 80-jarige heeft een uniek gitaargeluid, dat leidt tot bossanova, funk en reggae. In 1969 werd hij gedwongen om in ballingschap in Londen te gaan wonen. Van 2003 tot 2008 was hij minister van Cultuur van zijn land.

GILBERTO GIL & FAMILY
24/7, 20.00
Brussels Expo
www.arena5.be

MARKTEN

'De Ruche' bestaat een groep gezinnen die samenkomen om verse producten te kopen. Elke zaterdag kan je bij de ruche van Ouderghem seizoens- en streekproducten bestellen bij lokale producenten. Je vindt er ook natuurlijke producten zoals vlees, fruit en groenten.

PRODUCTEN
23/7

Vrijwilligerslaan, 19
www.auderghem.maruche.be

ruche.jpg
© De Ruche van Ouderghem / facebook | Patrick Ruyloft's aardbeien.

FIETSEN

Pro - vélo organiseert een fietstocht onder de naam 'Brussel voor verliefden'. De deelnemers zullen de belangrijkste plaatsen ontdekken voor een romantische avond en de romantische anekdotes die de geschiedenis van de Belgische hoofdstad vormen; van het Fernand Coq-plein tot de liefdesfontein in het Josaphat-park of van een 'Rendez-vous'-hotel tot het sentimentele leven van Victor Horta.

BRUSSEL VOOR VERLIEFDEN
24/7, vanaf 14.00
Pro- vélo
www.provelo.org

pro_velo.jpg
© Estelle Parewyck | Pro Velo organiseert een begeleide fietstocht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie