| Brussel Maker Faire in Molenbeek.

De weekendtips van BRUZZ: art nouveau, klassieke muziek en rum

Glodie Mungaba
© BRUZZ
10/03/2023

Saaie weekends bestaan er natuurlijk niet in Brussel. Morgen en zondag kan je je laven aan de goddelijke combinatie van art nouveau, klassieke muziek en rum.

ART FESTIVAL

Het BANAD Festival palmt de komende drie weekends de stad in. Elk jaar plaatst BANAD de schijnwerpers op het rijke art nouveau en art deco-erfgoed van het Gewest. Je kan kiezen tussen verschillende activiteiten: geleide wandelingen of originele lezingen in ongeveer 50 panden die doorgaans niet voor het grote publiek geopend zijn. Het festival biedt ook activiteiten aan voor het het gezin en heeft ook aandacht voor het werk van erfgoedrestaurateurs. Lees hier meer over het festival.

BANAD FESTIVAL
11 > 26/3
Verschillende locaties in Brussel
www.banad.brussels

60826d66-villadewincexplorebrussels-phmathieustaszewski.jpeg

| Villa Dewin.

KLASSIEKE FESTIVAL

Het Klarafestival, het Vlaamse klassieke radio-evenement bij uitstek, is toe aan zijn 18de editie. Er zijn diverse uitzonderlijke concerten gepland, zoals de openingsavond in Bozar met het London Symphony Orchestra, onder leiding van de Canadese dirigente en sopraan Barbara Hannigan. Hannigan is de eregaste van het Klara Festival. Treedt ook op: Angélique Kidjo. Zij is de stem van de Afrikaanse pop en heeft al vijf keer een Grammy Award gewonnen. Kidjo gaat bijzondere Franse liedjes tot leven brengen voor het publiek. Lees hier meer over het festival en hier over het fenomeen Hannigan.

KLARA FESTIVAL
10 > 26/3
Verschillende locaties in Brussel
www.klarafestival.be

32105205-fe7ecb69-barbara-hannigan-9ccyrusallyar.jpg

| Sopraan en dirigent Barbara Hannigan

FESTIVAL

Brussels Rum Festival vindt plaats in de Seventy-Eight, het voormalige gebouw van Banque Brunner. Naast de 100 producenten zijn er ook masterclasses en evenementen gedurende de twee dagen. Er zijn ook cocktailbars en een rumshop, waar de muzikale sfeer navenant zal zijn. Misschien ben je wel een geknipte gast voor het gala-diner, dat opgeluisterd zal worden door zangeressen en pianisten.

BRUSSELS RUM FESTIVAL
11 > 12/3, 13.00 - 18.00
Seventy-Eight
www.brusselsrhumfestival.be

647dd896-rhum.jpg

Brussel organiseert het eerste rumfestival.

TECHNOLOGISHE FESTIVAL

Op de Lion City-site in Molenbeek vindt de tweede editie van Brussel Maker plaats. Dit is een volledig gratis festival dat de combinatie van technologische innovatie en lokale productie promoot. Meer dan 50 exposanten zullen drie dagen lang aanwezig zijn. Het doel is om bezoekers kennis te laten maken met verschillende technologieën en productietechnieken zoals robotraces, dronecursussen en 3D-printing.

MAKER FAIRE
10 > 12/3
Lion City
www.brussels.makerfaire.com

22c3a807-makerfaire2.png

Brussel Maker Faire tijdens de eerste editie.

DESIGN FESTIVAL

De internationale beurs COLLECTIBLE is gewijd aan collectible design uit de 21ste eeuw. De beurs is toe aan haar 6e editie en wil uitzonderlijke galerijen, ontwerpstudio's, architecten en instellingen samenbrengen. Het bijzondere aan de beurs van dit jaar is de nieuwe sectie: NEW GARDE. Die focust op opkomende galerieën, architecten en interieurontwerpers die nieuw ontwikkelde meubelstukken tonen.

COLLECTIBLE
9 > 12/3

Thurn en Taxis
www.collectible.design

206f3d53-1theoreme-editionscollectible-fair-2020collectible.jpg

| COLLECTIBLE is een uniek platform voor het voorstellen en ontdekken op het gebied van collectible design.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni