Het rioolmuseum aan de Anderlechtsepoort.

Musea van Stad Brussel gratis tot 9 januari

MW
© BRUZZ
05/01/2022

De musea van de Stad Brussel zijn nog tot 9 januari gratis toegankelijk. Stad Brussel besloot haar musea gratis open te stellen tijdens de Kerstvakantie, nadat het Overlegcomité van 22 december zowat de hele cultuursector op slot had gedaan. Die beslissing werd inmiddels teruggedraaid.

"Cultuur is essentieel voor onze geestelijke gezondheid,” klinkt het bij Brussels schepen van Cultuur Delphine Houba. “Het publiek heeft behoefte aan cultuur, om in weg te vluchten en te ontdekken. Daarom heb ik beslist om de musea van de Stad Brussel uitzonderlijk gratis te maken tijdens de schoolvakantie.”

Op het moment van haar beslissing, op 23 december, was het Overlegcomité net overgegaan tot een sluiting van de cultuursector. Enkel musea mochten toen nog open blijven. Dat motiveerde Houba om de musea van de Stad Brussel gratis open te stellen voor het publiek tijdens de Kerstvakantie.

Hoewel de Raad van State de sluiting van de cultuursector inmiddels schorste, blijft de beslissing van schepen Houba om de musea van de Stad Brussel gratis toegankelijk te maken, ongewijzigd. Nog tot 9 januari wandelt u zonder betalend ticket volgende musea binnen: Het Museum van de Stad Brussel (Broodhuis), De GardeRobe Manneken Pis, het Mode- en Kantmuseum, het Rioolmuseum en De CENTRALE voor hedendaagse kunst.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni