Train World doet bezoekers smullen met expo rond chocoladesculpturen

Wie in de komende maanden de treinen in het Train World museum gaat bezoeken, kan wel eens met een stevige zin in chocolade buiten komen. De tijdelijke tentoonstelling 'Choco Loco' plaats van 20 oktober 2020 tot 21 februari 2021 een twintigtal unieke chocoladesculpturen tussen de historische treinen. De peters van de expo, chocolatiers Pierre Marcolini en Dominque Persoone, ontwikkelden speciaal voor de gelegenheid een uniek chocoladetablet.

De 23 tentoongestelde chocoladesculpturen staan verspreid doorheen de vier hallen van Train World en bestaan niet enkel uit replica's van treinen, zoals het vier meter lange model van de laatste stoomtrein, de Type 12.

De sculpturen bestaan ook uit andere iconische beelden zoals de Noordster van de NMBS, historische seinborden, het Gevleugeld Wiel of een koninklijk rijtuig. De sculpturen zelf werden ontworpen door François Schuiten, stripverhaalauteur en scenograaf van Train World. Voor de creatie ervan werd in totaal 1.200 kilo Belcolade-chocolade, 60 kilo cacaoboter, 6 kilo cacaopoeder en 30 kilo karton en hard papier gebruikt.

"De link tussen chocolade en treinen kan je situeren aan het eind van de 19de eeuw en de industrialisering van België. Het productieproces van de chocolade werd vergemakkelijkt en verfijnder dankzij stoommachines en zo werd de kwaliteit nog beter. Vandaar ook de wereldvermaardheid van de Belgische chocolade als de beste ter wereld," vertelt Piet Jonckers, directeur van Train World.

Dankzij het chocoladetablet dat peters Pierre Marcolini en Dominque Persoone ontwikkelden, heeft de tentoonstelling een exclusief item aan te bieden in de shop. Het tablet werd gemaakt van hoogwaardige Criollo-cacaobonen en is geïnspireerd op de gekende Noordster.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?