70 procent minder reserveringen in Brusselse hotels

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| Restaurant horeca Ilot Sacré beenhouwersstraat

De Brusselse hotels en restaurants lijden onder de coronacrisis. Hotels hebben 70 procent minder activiteit dan een jaar eerder en ook de restaurants kampen met veel afzeggingen.

"Sinds maandag werd 50 tot 80 procent van de reserveringen in restaurants geannuleerd. Vorige week lag het cijfer tussen 30 en 50 procent", zegt Philippe Trine, ondervoorzitter van de Brusselse Horecafederatie. "Sommige wijken leven volledig van de cultuurbeleving in Brussel. Als mensen niet meer naar het theater gaan, gaan ze daarna ook niet op restaurant", aldus Trine. De Horecafederatie maakt zich op voor een groot aantal faillissementen en vraagt daarom de regering de sociale lasten te verlagen.

De Brussels Hotels Association is wel positief over de maatregelen die minister van Werkgelegenheid, Nathalie Muylle (CD&V), heeft genomen in verband met de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht. "We hebben vertrouwen in de autoriteiten, die zich bewust zijn van de noodtoestand in onze sector. We blijven praten over andere maatregelen", aldus Rodolphe Van Weyenbergh.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?