Belgische bierweelde op de Brussels Beer Challenge

s1323_au_nom_de_la_bierecsaskia.jpg

De resultaten van de Brussels Beer Challenge, een internationale wedstrijd die eerder deze maand in Eupen werd gehouden, werden maandag bekendgemaakt op de Horeca Expo in Gent.

Meer dan 1.800 bieren uit 41 landen namen deel aan deze blindproefwedstrijd. Alle dranken waren verdeeld in 80 categorieën, en de Belgische brouwerijen (120 ingeschreven) waren goed op dreef en wonnen 28 gouden medailles. Nederland vertrok met 11 gouden medailles, Italië 8.

België won in de categorieën waar het bekend om staat, zoals de tripels. Ondanks de honderdtal deelnemers werd de top vijf ingenomen door Belgische bedrijven, met goud voor Palm's Brugge Tripel. Ook Belgisch witbier is een populaire categorie, waarbij twee Belgische bieren wonnen: Hoegaarden en Blanche de Namur.

AB InBev won twee andere gouden medailles voor haar Fruit Défendu en voor Deus, dat wordt geproduceerd door haar dochteronderneming Bosteels.

Kleine brouwerijen

Maar het waren niet alleen de grote groepen die opvielen. Lambiek Fabriek in Sint-Pieters-Leeuw won twee gouden medailles (en twee bronzen), evenals Kompel, een Limburgs bedrijf dat zijn productie uitbesteedt aan Proefbrouwerij (Lochristi).

De jonge brouwerij Grand Mir in Lesdain (Henegouwen), twee jaar geleden geopend door Philippe Vandamme, een ingenieur die al tientallen jaren actief is in de brouwerijsector, heeft al naam gemaakt door twee zilveren en een gouden medaille te winnen voor zijn Saison. In deze bierstijl heeft Dupont zijn talent bevestigd, met de Dupont Bio en Dry Hopping Saisons die beide goud wonnen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?