| Beeld ter illustratie.

Brussels bier uitgeroepen tot beste Belgische bier

© Belga
20/11/2023

De IPA Dance Rave Dance van de Brusselse brouwerij Surréaliste is maandag uitgeroepen tot het beste Belgische bier op de Brussels Beer Challenge (BBC). België werd met tachtig bekroonde bieren opnieuw de grote winnaar, gevolgd door Italië (37 medailles) en Nederland (34 medailles).

Voor de internationale competitie werden meer dan 1.800 bieren uit 37 verschillende landen voorgelegd aan een honderdtal juryleden. België en Italië hadden dan wel het grootste aantal bieren ingestuurd, maar de organisatoren van de BBC stellen dat de tweede plaats in het totaalklassement toch vooral een weerspiegeling is van de huidige biergekte in Italië. "In het hele land zijn veel microbrouwerijen tot ontwikkeling gekomen, die een groot variëteit bieden aan artisanale, experimentele bieren van hoge kwaliteit."

Millican Extra, een amberkleurig bier van 7 procent dat geproduceerd wordt door de brouwerij Mezzopasso in de Italiaanse Abruzzen, is uitgeroepen tot beste bier van de wedstrijd.

De IPA Dance Rave Dance van de Brusselse brouwerij Surréaliste werd uitgeroepen tot beste Belgische bier. Brouwerij Ter Dolen in het Limburgse Houthalen haalde vier medailles binnen. Dat zijn er evenveel als het Belgische filiaal van Swinkels Family Brewers, dat met zijn Rodenbach Classic en twee varianten (Alexander en Grand Cru) een hattrick scoorde in de categorie Oud Rood.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni