Partytips voor een lang weekend: jarige brouwerijen en beatmaker walhalla

AS
27/04/2023

Mei loert om het hoekje, en dat betekent dat er heel wat verlengde weekends op ons afkomen. Dat is ook te merken in Partyland: opvallend dit weekend zijn de meerdaagse events, waardoor je niets van de ambiance hoeft te missen. En op de vele jarige brouwerijen, schol!

DONDERDAG 27 APRIL - ZONDAG 29 APRIL

BOLLINX B-DAYz

Basserie Illegaal vertoeft sinds 1 jaar in de Bollinckxstraat in Vorst en dat moet gevierd worden! Vier dagen lang wordt er gefeest met 2 stages en meer dan 80 artiesten die van verschillende markten thuis zijn (muziek, dans, theater, circus,...) Verwacht ook veel verrassingen, extra's en lekker eten, zoals dat hoort op een verjaardagspartijtje. Voor de volledige line-up per dag, check je best even het Facebook-event. Voor de inkom betaal je cash een vrije bijdrage, die rond de €5 ligt. Schol!

VRIJDAG 28 APRIL

Loop Sessions Brussels #16

Beatmakers en beatlovers spits jullie oren, want deze vrijdag wordt de Beursschouwburg even omgetoverd tot het beatmaker walhalla! Loop Sessions brengt beatmakers samen onder één dak om te producen en te netwerken. Hun concept verloopt als volgt: deelnemers krijgen drie uur de tijd om dezelfde vinyl te samplen, het materiaal dat ze gebruiken, mogen ze zelf kiezen. Na die drie uur mogen ze hun creaties door de boxen laten knallen. John Parm en Sofia van Bloom Hill, die je vast al gehoord hebt op BRUZZ ICE, hosten het event. Voor deze editie werd Ma'bish aangeduid als ambassadrice, zij voorziet drie vinyls waarvan er eentje getrokken wordt door een onschuldige beatmaker. Je bent welkom vanaf 17u en het event is volledig gratis, dus zeker de moeite om te gaan checken. Ook als je geen kaas van beatmaking gegeten hebt, ben je welkom om te luisteren, te snuisteren op de vinyl markt of te genieten van de expo.

21AM x Plein Publiek

Het partyconcept 21 AM legt de focus vooral op afrobeats, hip-hop, baile funk, dancehall en zoveel meer. Voor deze editie trekken ze richting Kunstberg om er Plein Publiek onveilig te maken. De sounds worden aangeleverd door Artem, Masterdream en 21AM SOUNDSYSTEM. Jij mag ook komen, een presale ticketje fix je hierzo.

ZATERDAG 29 APRIL

Vostock Takeover - La Vallée

Als een troep nomaden trekt het Vostock collectief vlotjes door onze stad. Deze zaterdag houden ze halt in La Vallée in Molenbeek en ze brengen schoon volk mee: Umbra, Ava Eva, Phil en Johan Vosto zorgen voor muzikale verwennerij. Je bent al welkom vanaf 18u, en als het weer het toelaat, zal er ook buiten gedanst kunnen worden. Vingers en tenen gekruist, dus! Een ticketje koop je via deze link.

VK DADA - BYE BYE MANCHESTER PARTY

End of an era: Na bijna vier jaar verlaat VK de Manchesterstraat en keren ze eindelijk weer huiswaarts. Maar niet zonder eerst op een waardige manier afscheid te nemen! Dat doen ze met een concert van Dizzy Mandjeku en een closing party met Ivan Diaz, RAQL, Gayance, Kevin Kofii, Rrita Jashari & percussie door Sandy Martin. Je bent al welkom vanaf 18u, da's vroeg, maar over avondeten hoef je je al niet druk te maken, want dat wordt voorzien door Cassonade. De inkom is volledig gratis, maar vol = vol, dus kom op tijd als je hen mee wil uitwuiven!

DIE YOUNG® BOILER ROOM EDITION • YOUNG FRESH • NOAH • RAIATWINZ • HOSTED BY L'INSOLENT

Het hiphop concept Die Young gaat deze zaterdag voor een one-of-a-kind Boiler Room experience in de Mirano. Youngfresh, Raia Twins en Noah vuren vanuit het midden van de zaal afrobeat, amapiano, dancehall en r&b op je af. Een ticketje voor deze experience scoor je via deze link.

VRIJDAG 28 APRIL - ZONDAG 30 APRIL

SURRÉALISTE - ONE YEAR ANNIVERSARY - MICRO*FESTIVAL

En er zijn nog jarigen dit weekend, ook de bar van Brasserie Surréaliste wordt 1 jaar! Om dat te vieren, organiseren ze het hele weekend een microfestival op een plek waar je normaal gezien geen toegang toe hebt, de brouwerij zelf! Iedere avond heeft een andere focus. Vrijdag zij het eerder experimentele en acid vibes met Weird Dust (live) en Lost Sound Bytes. Zaterdag gaan ze meer voor deep techno met Pattrn en Fuse legende Pierre. Zondag gaat het er dan weer meer rock en jazzy aan toe met Loris Tils, Ben and the Saints en Ciao Kennedy. Op zondag ben je trouwens al vanaf de middag welkom en kan de hele dag je voetjes onder tafel schuiven voor een all day brunch. Je kan een dag- of weekendticketje kopen via deze link.

Nachtschade x V23 Weekender w/ Varg2™, E-Saggila, Salome, ...

Een verlengd weekend is uiteraard ook een goed excuus om meerdere dagen na elkaar te feesten, dat dachten ze ook bij de collectieven Nachtschade en V23. Ze organiseren vrijdag en zaterdag een weekender in L'Imprimerie, de voormalige drukkerij van de Nationale Bank, op de Berlaimontlaan vlakbij Brussel Congres. Tien acts verspreid over twee avonden, een love story tussen cutting edge electronics, jacking body music en dreamy trance. Dress to sweat! Je kan een ticketje voor één avond kopen of meteen een combi ticket voor twee avonden, dat kan ook natuurlijk, via deze link.

ZATERDAG 29 APRIL - MAANDAG 1 MEI

✹WOODPECKER INVITES ... ✹

Je las vorige week al dat het open air seizoen stilaan weer op gang komt. Ook bij Woodpecker Royale kan je weer terecht voor een dansje in open lucht, als het weer het toelaat tenminste. Zaterdag doet SUBLAB een takeover met Où est ce pe n'est, Aldo en Kayu B2B Riusma. Zondag is het de beurt aan Magma met Lefblom (FR), Coline Cornélis en Magma Boyz. Maandag neemt Beatronic de boel over voor hun eerste open air van het jaar met Varhat, Wollas en Yvon. Alle events zijn volledig gratis!

Meer partytips?

Luister elke vrijdag naar BRUZZ Weekend tussen 16u en 19u op 98.8 FM of via onze livestream.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Muziek , Ice , Brasserie Illegaal , Brasserie Surréaliste , Woodpecker Royale , La Vallée , VK

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni