© Open Air Club | Het is bijna 18 maanden geleden dat er officiëel mocht worden gefeest zonder masker of social distancing.

Brussels nachtleven viert heropening met festival 'Club Open Air'

JP
© BRUZZ
05/08/2021

'Club Open Air' is de naam van de reeks evenementen die het nieuwe clubseizoen langzaam terugbrengen. Catclub, C12 of Madame Moustache: je vindt ze binnenkort terug in de openlucht achter het Rijksadministratief Centrum.

Eind juni ging de Brussels Nightlife Federation op zoek naar nachtclubs, dansbars, collectieven en andere promotoren. De kandidaten werd verzocht een dossier in te dienen waarin zij hun programma en motivatie toelichten.

"C12 en Bruxelles Jardin horen bij één van de grootste evenementen die we hebben," zegt Romain Baudson, projectmanager van de Brussels Night Federation. "C12 viert zijn verjaardag met een feest en ook Chanoir van Madame Moustache een aanrader. Die komen met een trendy hiphopcollectief. Tot slot nodigt Catblub LGBTQ-dj’s uit."

'Club Open Air’ is geïntegreerd in het programma van Back on Stage van Hello Summer, de gratis concerten die de Stad Brussel op dezelfde locatie organiseert. De gratis evenementen zullen tussen 1.500 en 2.000 bezoekeers ontvangen.

Die moeten wel eerst hun Covid Safe Ticket laten zien: dat betekent dat je meer dan dan twee weken volledig bent ingeënt, een herstelcertificaat hebt van minder dan zes maanden, een PCR-test hebt laten afnemen of het resultaat van een snelle antigeentest kunt laten zien. Daarna kunnen ze voor het eerst in bijna 18 maanden komen feesten zonder masker of social distancing.

Vervolgens kregen 11 projecten elk een datum toegewezen om een dansevenement in openlucht te organiseren. Daartoe krijgen de deelnemende exploitanten logistieke en financiële steun. Met dit project willen het Gewest en de Stad laten zien hoe belangrijk het nachtleven is voor het culturele en toeristische aanbod van de hoofdstad.

Club Open Air
Rijksadministratief centrum
Openingsavond 6/8, 16.00


Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie