Brusselse barista vijfde op internationale wedstrijd

© Marc Daniëls
| Jelle Trevels en Marc Daniëls (r.) zijn tevreden met hun prestatie.

Barista Marc Daniëls van de Brusselse Kaffabar heeft woensdag op Gran Canaria de vijfde plaats behaald op de internationale koffie-likeurwedstrijd The most passionate bartender.

De internationale wedstrijd werd georganiseerd door het drankmerk Licor43 en daagde de deelnemers uit om als duo het beste koffie-likeurconcept te bedenken. Daniëls vormde samen met barman Jelle Trevels, werkzaam bij Maginique in Heist-Op-Den-Berg, het Belgische team. In totaal streden ze tegen 12 andere teams op het Spaanse eiland Gran Canaria.

Het duo Daniëls-Trevels strandde uiteindelijk op de 5de plaats. Ze moesten Denemarken, Nederland, Finland en Rusland voor laten gaan.

“We hebben een hele mooie prestatie geleverd en daarbij ook nog een internationaal gezelschap leren kennen en veel ideeën opgedaan. Dat maakt dat we nu alleen maar meer passie in onze zaken kunnen steken”, aldus Daniëls.

Wie de kwaliteiten van de barista Daniëls liever zelf beoordeelt, kan vanaf vrijdag weer terecht in zijn koffiezaak op het Rouppeplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?