Brusselse barista dingt mee naar internationale prijs

Marc Daniëls van de Brusselse koffiebar Kaffabar neemt deel aan de internationale baristawedstrijd The Most Passionate Bartender. Zijn team neemt het op tegen twaalf andere landen.

In 2016 werd Marc Daniëls van Kaffabar in eigen land al verkozen tot beste barista van het land. Nu is hij in Gran Canaria, waar hij meedoet aan The Most Passionate Bartender, een internationale wedstrijd voor barista’s en bartenders. “We moeten niet blijven stilstaan. Dit is belangrijk om bij te dragen aan je eigen zaak”, aldus Daniëls.

Samen met Jelle Trevels, bartender bij Maginique uit Heist-op-den-Berg, neemt zijn team het op tegen twaalf andere teams uit evenveel landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Mexico en Estland. “De wedstrijd duurt twee dagen”, legt Daniëls uit. “Als team moeten we koffie zetten en cocktails maken.”

De beste drie teams gaan door naar de laatste ronde. Die bestaat uit onder andere een precisietest en een ‘master surprise box.’ “We weten nog niet waaruit dat juist zal bestaan, maar we moeten origineel en creatief zijn.”

Woensdag weten we wie de winnaar is. Die wordt beloond met ‘internationale media-aandacht’ en een opleidingscheque van 1500 euro. Intussen blijft Kaffabar op het Rouppeplein open.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?