Menu

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni
BRZ 20251015 1952 EAT AND DRINK Akko

Saskia Vanderstichele

Review
Score: 4 op 5

Een vleugje Japan in Brussel: Akko Café zet nieuwe standaard voor koffie

Michel Verlinden
© BRUZZ
17/10/2025

Met haar verfijnde aanpak en kwalitatieve aanbod tilt specialty coffee-zaak Akko Café het genre in Brussel naar een ongekend niveau.

Achter Akko Café gaat een jonge vrouw van 25 schuil: Jane Rébillé. Na een master in de internationale politiek aan de KU Leuven en een passage bij sterrenrestaurant Kamo besloot ze zich te heroriënteren en opende ze een zaak die aansluit bij haar Japanse roots en haar passie voor gastvrijheid. Akko is een familieproject waarin ieders talent samenkomt: zus Rebecca is verantwoordelijk voor het adembenemende decor, vader waakt over de zakelijke kant en moeder zorgt voor de Japanse inspiratie.

De ruimte, waar vroeger chocolaterie Irsi zat, onderging een ware metamorfose: langs een groot raam met cirkelmotief – een knipoog naar het logo van het café en naar de voornaam van moeder Akiko – stroomt het licht naar binnen. Het houtwerk verwijst naar de traditionele Japanse architectuur, terwijl de met tatami's beklede zitplaatsen het oog voor detail onderstrepen.

Ook in het kopje proef je die eigenheid. Rébillé kiest voor een exclusieve samenwerking met Otara Kava, een atelier dat verfijnde koffies levert (3,30 euro voor een espresso). Daarnaast is er een selectie theesoorten die rechtstreeks uit Japan worden geïmporteerd: matcha, hojicha of de zeldzamere bowcha yuzu (6,50 euro).

Akko Café, geopend door 25-jarige Jane Rébillé, is een zaak die aansluit bij haar Japanse roots en haar passie voor gastvrijheid.

Wat het eten betreft, serveert Akko een dagschotel in teishoku-stijl (18 euro): de Japanse maaltijd die een hoofdgerecht combineert met piekfijne bijgerechten. Die middag ging het om rijst, aardappelsalade, spinazie met witte sesam, seizoenspickles, een zachtgekookt eitje met sojasmaak en een gelaagde misosoep (supplement van 3 euro). Het oordeel? Een verrukking. Onigiri – rijstballetjes omwikkeld met nori – maken het aanbod compleet: met zalm, tonijn-mayo of gegrilde miso met shiso (3,70 euro), een primeur in Brussel. Het dessert, een glutenvrije hojicha-chiffoncake (5 euro), heeft een luchtige, haast mousseachtige textuur en het subtiele aroma van gebrande thee. Daarnaast vind je hier ook koffiekoeken (3,50 euro voor een croissant), die oordeelkundig worden ingekocht bij Grain.

Hoewel het bij de opening meteen erg druk was, blijft alles perfect onder controle. Je voelt dat dit adres nu al stevig in zijn schoenen staat, met een uitgesproken en aantrekkelijke persoonlijkheid.

Akko Café
Baljuwstraat 15, Brussel