Brusselse Pepe’s in top 100 beste ijsjes ter wereld

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 27 juli 2022

José Romero heeft de top 100 behaald van beste ijsfabrikant ter wereld. Onder de noemer Pepe's glacier heeft hij drie zaken in Sint-Lambrechts-Woluwe en Etterbeek.

De wedstrijd Italiaanse Gelato Festival World Master, begonnen in Firenze in 2010, vindt elke vier jaar plaats. Met 22 deelnemende landen noemt het zichzelf de meest prestigieuze ijswedstrijd ter wereld. In 2019 kreeg Romero de titel van ‘beste jonge Belg’ waarmee hij toegang kreeg tot de grote finale van het festival in Rome. Hier gaven zowel liefhebbers als professionelen punten.

Romero onderscheidt zich van de rest door zijn speciale smaken: kaneel-karamel-pecan, litchi-framboos, citroen-munt of vanille met Dalgona stukjes. Met zijn Latijns-Amerikaanse roots biedt de titelhouder ook exotische fruitsoorten die je bijna nergens anders vindt, guave en lulo bijvoorbeeld.

275581003_3268578896708521_6795274770029232915_n.jpg
© Pepe's glacier

Een combinatie van kaneel van Sri Lanka, gekarameliseerde pecannoten en karamel-zeezout: dit is de smaak waarmee Pepe in de top 100 beland is. “Ik had een soortgelijk ijsje geproefd in Venetië, maar ik heb de smaak proberen verbeteren,” vertelt hij in een interview met La Dernière Heure.

Ook het zelfgemaakte, geroosterde en gedroogde fruit is één van zijn handelsmerken. “Wanneer je de noten zelf roostert, heb je tien keer zoveel smaak.” Hij betreurt dat veel ijssalons uit gemak voor de kant-en-klare gedroogde vruchtenpasta’s kiezen, met kokosvet. Aan veel passie ontbreekt het de ijsfabrikant duidelijk niet.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?