Buitencafés in Brusselse parken heropenen komende dagen

© La guingette du parc du Forest

De parkbars in Brusselse parken schieten opnieuw als paddenstoelen uit de grond. Passanten kunnen er naast iets eten of drinken ook andere dingen beleven, van concerten meepikken tot yogales volgen.

“Het wordt een mooie zomer”, vertelt Alice Billiet, eigenares van 'La guinguette du parc de Forest' aan BRUZZ. “Het is onze derde editie en elk jaar krijgen we meer volk over de vloer.” Deze uitspanning ging een paar weken geleden al open ter gelegenheid van de eerste écht zomerse dagen van het jaar, iets waar menig Brusselaar op dit moment alleen maar mijmerend naar kan terugblikken.

“We zitten in een klein dipje nu, maar volgens de weerman zitten de zomerse temperaturen eraan te komen,” klinkt het bij Billiet nog.

La guinguette du parc de Forest is één van de buitencafés die van Leefmilieu Brussel tijdelijk in de Brusselse parken mag vertoeven. Naast lekker eten en drinken zijn er ook concerten, dans- en yogalessen voorzien. De handelaars doen er ook alles aan om een maximum aan lokale en biologische producten aan te bieden. Alle parkbars zijn open van maandag tot en met zondag, van 11 uur tot 22 uur, zo schrijft BX1.

'La Guinguette Royale' in het Warandepark heeft net als de nieuwe picknickkiosk in het Schaarbeekse Josaphatpark al de deuren geopend. Op de andere buitencafés is het nog even wachten. Op 18 mei zouden alle Brusselse guinguettes geopend moeten zijn.

Bar Eliza valt niet onder het beheer van het gewest, en heropent iets later. Vanaf 28 juni zal de bar telkens van woensdag tot en met zondag tussen 11 en 22 uur geopend zijn.

Bekijk het volledige overzicht hier:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?