| Het terras van KVS Café.

Café Congo wordt KVS Café met nieuw menu

NL
© BRUZZ
09/10/2022

Maandag wordt Café Congo, het café op de eerste verdieping van cultuurhuis KVS op de Arduinkaai, omgedoopt naar KVS Café. Dankzij de nieuwe barverantwoordelijke en kok krijgen het concept en het menu een opfrisbeurt.

Chef Simon Cavalier wisselt van fornuis. Voordien was hij kok bij Phare du Kanaal, maandag staat hij achter de kookpotten van KVS Café. Hij gebruikt verse, lokale en seizoensgebonden producten. Het menu krijgt een uitgebreid vegetarisch assortiment.

Ook het drankaanbod wordt vernieuwd en aangevuld met lokale producten, zoals een limonade van kruiden die op een Anderlechts dakterras worden gekweekt en Brusselse bieren. KVS Café zal regelmatig jong talent en opkomende muzikanten uitnodigen om op te treden. Dat is het aandeel van de nieuwe bar- en hospitalityverantwoordelijke Gijs Teerlynck.

Drempel voor cultuur verlagen

De naam Café Congo valt ook weg. “Dat is iets van vroeger. Jongeren en nieuwe werknemers begrijpen niet meer vanwaar dat komt,” zegt KVS-woordvoerder Nadia Verbeeck. “De nieuwe naam is logisch en de eerste stap in de rebranding van KVS waarmee we volop bezig zijn.”

“De buurt vraagt om zo’n ontmoetingsplaats,” aldus Verbeeck. “Deze zomer hebben we onder andere met dj-sets, apéros en een zomerterras geëxperimenteerd. Het is de taak van een cultuurhuis om verbinding te maken met de buurt. Een café is daar een mooi instrument voor. Het verlaagt de drempel ook voor cultuur: mensen die er anders niet mee in aanraking komen, zien dan een folder of poster liggen van een van onze voorstellingen en dat kan prikkelen. Op die manier vinden de verhalen van onze artiesten hun weg.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni