Chez Henri wint prijs voor 'beste huisgemaakte burger' van Brussel

© Google Maps
| Restaurant Chez Henri in Etterbeek

Restaurant Chez Henri in Etterbeek mocht afgelopen weekend de titel van 'beste huisgemaakte burgers' van Brussel in ontvangst nemen. De prijs is uitgereikt door een select team fijnproevers die - zonder aankondiging - 33 restaurants in het Brusselse testten.

Restaurant 'Chez Henri' in Etterbeek (niet te verwarren met Henri in de Vlaamsesteenweg, red.) werd afgelopen weekend bekroond met de titel van 'beste huisgemaakte hamburger' van Brussel. De titel wordt jaarlijks uitgereikt door een select team fijnproevers die Brusselse restaurants op de rooster leggen.

Henri, de eigenaar van het restaurant die enkele jaren geleden opende op het Sint-Pietersplein, werd naar eigen zeggen helemaal verrast. "De jury kwam mijn burger testen zonder zich voor te stellen," reageert hij in La Dernière Heure. "Ik geloofde het eerst niet, de beste zijn uit een lijst van 33 deelnemers, dat is een mooie prestatie," aldus de eigenaar.

De burgers die bij Henri geserveerd worden zijn volledig vers. "Het vlees - honderd procent rundvlees - komt uit de slachthuizen van Anderlecht. Er zijn rode ajuinen, door mij gesmolten kaas, rucola en een zelfgemaakte saus bij. Ook het brood dat wij gebruiken is vers."

Chez Henri is elke dag van de week open in de middag en op vrijdag en woensdag tot 20 uur.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?