'Dinner in the Sky' houdt in juni halt op Martelaarsplein

© Dinner in the Sky
| Dinner in the Sky - editie 2016 aan het Atomium.

Het vliegend restaurant 'Dinner in the Sky' vestigt zich in juni op het Martelaarsplein. Daar geniet je volgende maand boven de kabinetten van Vlaamse ministers van een gastronomisch diner op een hoogte van vijftig meter.

De organisatoren van 'Dinner in the Sky' zetten hun pop-uprestaurant bestendigd aan een enorme kraan dit jaar neer in drie steden. In de hoofdstad strijken de organisatoren van 11 tot 27 juni neer op het Martelaarsplein. Vorig jaar hingen de deelnemers boven het De Brouckèreplein, nadat eerder onder meer het kanaal, het Atomium en de basiliek van Koekelberg het decor waren geweest.

In Antwerpen wordt de tafel gedekt van 31 mei tot 6 juni in de Waagnatie/Bocadero. Op het einde van de zomer (6 tot 12 september) trekken de sterrendiners naar het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden. Dat alles gebeurt coronaproof. "Vorige zomer hebben we aangetoond dat het perfect mogelijk is om een uitzonderlijke ervaring te delen met andere gasten en tegelijk de coronamaatregelen na te leven."

De selectie van sterrenchefs voor deze editie kleurt opnieuw heel Brussels. Zo zullen Yves Mattagne (Villa Lorraine), David Martin (La Paix), Giovanni Bruno (Senzanome), Karen Torosyan (Bozar Restaurant), Alexandre Dionisio (La Villa in the Sky), Luigi Ciciriello (La Truffe Noire) en Isabelle Arpin de gastronomische gerechten bereiden. Ook Pierre Résimont (L'Eau Vive), Filip Claeys (De Jonkman) en Alain Bianchin staan in de keuken.

Het Dinner in the Sky-concept, dat in 2006 in België werd gelanceerd, is sindsdien overgenomen in zowat zestig landen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?