BRUZZ Guide

Dit zijn de 10 beste adresjes in de Drie Linden wijk

© Beer, bikes and frites
| Tram de Boitsfort, een oude tram omgetoverd tot foodtruck.

De wijkengids van BRUZZ is terug, een handige kleine gids met adresjes uit 10 verschillende Brusselse wijken. Onze selectie bevat het beste op vlak van eten en drinken, cultuur, service en shopping. Vandaag serveren we alvast onze tips voor de Drie Linden wijk.

1. Tram de Boitsfort

Wat krijg je als je de upcycling-trend en het toenemende succes van foodtrucks combineert? Heerlijke bintjes 100 % van Belgische bodem, handgesneden en twee keer in rundsvet gebakken. Op zondag, kan je na je bezoek aan de markt, plaatsnemen op de gezellige bankjes rond Tram de Boitsfort.

2. Alfred

alfred_c_ca_nous_goute.jpg
© Ca nous Goute
| Catering van Alfred: vol-au-vent vooraf gemaakt en klaar om opgehaald te worden.

Yes yes yes, een foodbox met Belgische klassiekers, à la minute klaargemaakt door chef Mathieu van Au Grand Forestier. Via een menu met foto’s kan je jouw driegangenmenu met fles wijn of champagne samenstellen. Ook leuk is de catering die ze doen voor familiefeesten of teambuilding evenementen op het werk.

3. Vergès

Onze aanrader? Maya! Niet de zwart-gele bij of het indianenvolk, maar een lekker wit brood met noten en zaden. Bij Vergès kan je proeven van zelfgemaakte koekjes met honing uit het Zoniënwoud. De broodautomaat brengt soelaas op maandag en dinsdag.

  • Charles Schallerlaan 1, 1160 Oudergem

4. Haru Chan

haru_chan_c_victorine_van_pee.jpg
© Victorine Van Pee
| Een gevuld winkelrek met Japanse producten.

Tik er ook interieuritems op de kop, zoals keramiek, houten lepels of theepotten. Na Tagawa is één van de weinige Japanse supermarkten in Brussel waar de eigenaars ook vloeiend Japans spreken. Haru Chan heeft ook verse sushi en bento, de Japanse versie van een brooddoosmaaltijd, op hun planken staan.

  • Begoniastraat 17, 1170 Watermaal-Bosvoorde

5. Le Transvaal

Een royaal ontbijt, lichte lunch, vieruurtje met huisgemaakt gebak en een apéro met charcuterie, Le Transvaal is enkel overdag open. Le Transvaal, dat is een eenvoudig idee. Het is een gastronomische ruimte, een kantine, een traiteur, een wijnwinkel, een plaats om te leven en te delen. Je zal versteld staan van de voormalige slagerij, waarvan het interieur je doet denken aan La Buvette.

6. Au Pays de L'Epeautre

au_pays_de_lepeautre_c_tartine_et_boterham_drielinden.jpg
© Tartine et boterham Drie Linden
| Bakker aan het werk bij Au Pays de L'Epeautre.

Au Pays de L’Epeautre is een one-stop-shop voor een rijkelijke brunch. Zoete taarten, hartige quiches maar ook sapjes, huisgemaakte confituren, eitjes en smeerpasta’s. Opgelet: de bakkerij en het atelier bevinden zich in het achterhuis. Het steegje, dat naar het achterhuis leidt, is geleden op nummer 27. Eigenares Luciana is glutenintolerant en vond het daarom niet meer dan logisch om glutenvrije broden en zoetigheden te bakken.

  • Lammerendrieslaan 25, 1160 Oudergem

7. Le Psylophone

psylophone-3_c_victorine_van_pee.jpg
© Victorine Van Pee
| Le Psylophone.

Atypische plek in hartje Oudergem. Indische curry of steak met peperroomsaus, Le Psylophone heeft het allemaal. In de winter is het aangenaam om rond een kachel vertoeven, in de zomer brengt de zon de warmte op het terras. Het bewijs dat een eenvoudige aanpak zonder veel poespas nog steeds populair is. Le Psylophone zit elke avond stampvol.

  • Gemeentelijk Godshuisstraat 90, 1170 Watermaal-Bosvoorde

8. La Botte

botte-14_c_victorine_van_pee.jpg
© Victorine Van Pee
| Naamplaat van La Botte in het restaurant.

Een restaurant dat de Italiaanse cuisine (respect)eert. Ruime keuze voor de bambini! Wil je graag buiten eten? La Botte beschikt over een terras aan de voor –en achterkant. Het pousse-café, dat de eigenaar je brengt na je maaltijd, is een leuk extraatje.

  • Lammerendrieslaan 1, 1160 Oudergem

9. Ten Reukenpark

Een groot park dat doorkruist wordt door de Woluwerivier, één van de properste van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ook geschikt voor rolstoelgebruikers of gezinnen met buggy’s. Dit koninklijke park is aangelegd in opdracht van Leopold II aan het begin van de 20e eeuw. Vogelliefhebbers zullen verheugd zijn met de verschillende watervogels die er zijn. Kan jij een Egyptische gans, een meerkoet of reiger spotten?

  • Vorstlaan, 1160 Oudergem

10. Milly&Stella

extra_drielinden_millystella_c_ucclecity.jpg
© Uccle City
| Kledingrekken en schappen met drinkbussen, plantjes en andere gadgets.

Gezellige multibrandstore met kleding en accessoires, maar ook interieurgadgets en juwelen. Een tweede filiaal vind je in het centrum van Ukkel. Milly&Stella is het ideale moeder-dochter uitje. Je kan je uitstap afsluiten met een koffie en gebak – of met een aperitief – in het Rhubarb Café. De stijl doet denken aan die van Chouke, ook terug te vinden in een van de andere wijken in deze gids: de Kasteleinswijk.

BRUZZ Guide - Quartiers pt. 3

Voor het 3e jaar op rij gaan we op zoek naar de beste adressen in 10 Brusselse wijken. Hou hem dus zeker binnen handbereik en laat je leiden. Het wordt een festijn voor jouw zintuigen.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?