BRUZZ Guide

Dit zijn de 10 beste adresjes in de Kasteleinswijk

© Victorine Van Pee
| Pittaserie.

De wijkengids van BRUZZ is terug, een handige kleine gids met adresjes uit 10 verschillende Brusselse wijken. Onze selectie bevat het beste op vlak van eten en drinken, cultuur, service en shopping. Vandaag serveren we alvast onze tips voor de Kasteleinsewijk.

1. Pittaserie

Gerenommeerde patissier Nikolas Koulepis laat het zoet even links liggen en kiest voor een hartig concept: Griekse pita’s. Geen zacht pitabroodje, wel een goudkleurig filodeeg, gevuld met spinazie, feta en andere lekkernijen. Er is ook een veganistische optie met champignons verkrijgbaar. Het is de perfecte stop na een lange werkdag. Het is eens iets anders dan quiche!

  • Edelknaapstraat 62, 1050 Elsene

2. Kastar

chatelain_kastar_28_c_ute_otten.jpg
© Ute Otten
| Kastar.

Kastar verwijst naar het Nederlandse ‘kastaar’ wat zoveel betekent als ‘een echte bink’. Kastar is een mooi voorbeeld van de heropleving van de populariteit van ‘bruine cafés’. De marmeren bar, de koperen barkranen en houten vloer zijn allemaal van Rotor DC. Dit café doet je mond openvallen.

3. Faiderpark

Dit kleine parkje verstopt zich tussen de appartementsgebouwen en baadt de hele dag in de zon. De allerkleinste spelen in de zandbak, de kinderen amuseren zich in de speeltuin en de ouders spelen een spelletje petanque. In het gangetje bij de inkom, vind je een schappen vol met boeken die je kan meenemen of aanvullen.

  • Faiderstraat 86, 1050 Elsene

4. Super Dakota

super_dakota_c_super_dakota.jpg
© Super Dakota
| Super Dakota.

De Châtelainwijk staat bekend om zijn kunstgaleries. Wij tippen Super Dakota, een funky galerie met kleurrijke, hedendaagse kunst. De galerij heeft onder meer de muzikant en schilder Bent Van Looy. Begin bij Rodolphe Janssens in de Livornostraat en wandel via Super Dakota en Xavier Hufkens naar de galerijwijk bij Rivoli.

5. Old Boy

Razend populair, extreem hip en simpelweg de lekkerste, meest complexloze Aziatische keuken. Lil Boy is het kleine broertje van take-away d’Old Boy. Alle dagen van 18:00 tot 21:30. Old Boy is geïnspireerd door de straten van Bangkok en de markten in Tokyo en Manila.

6. Spullenhulp

petits_riens-8_c_victorine_van_pee.jpg
© Victorine Van Pee
| Kledingrek bij Spullenhulp.

De grootste van de 20 (!) Spullenhulp-winkels die Brussel telt. Breng ook zelf wat binnen in dit afgiftepunt en help de medemens. De winkel in de Amerikaansestraat is onlangs uitgebreid en biedt een meer verfijnde selectie van vintagekleding. Niet te missen dus! Meubels, kinderspeelgoed, fietsen, elektronica, antiek, prullaria, boeken, huishoudlinnen etc. Voorzie genoeg tijd voor je bezoek!

7. Bocacci + Degrif

Twee grote, kwalitatieve schoenenwinkels op enkele meters van elkaar. Een unicum in Brussel! Bocacci overtuigd iedereen met zijn ruim assortiment aan schoenen, van coole cowboylaarzen tot elegante stiletto’s, en alles daar tussenin. Degrif is zo’n beetje de saaiste winkel die er is, maar dat maakt helemaal niet uit. Je komt er namelijk voor de 15.000 paar mannen –en vrouwenschoenen aan outletprijzen.

8. Frasca

frasca-16_c_victorine_van_pee.jpg
© Victorine Van Pee
| Frasca.

Delicatessenzaak meets restaurant, allebei gespecialiseerd in de Italiaanse keuken. “Ambachtslieden met een enorm respect voor hun product: dat is de basis,” legt Chef Eric uit. Meer fan van pizza? Aan de overkant van de straat vind je Al Bacetto. Dit is zonder twijfel de beste pizza in Brussel.

9. Le Pavillon

Franse volkskeuken met een familiale sfeer. Hier smul je van een lamskotelet met gratin voor geen geld. Het Pavillon vormt een tegenwicht voor de doorgaans trendy adressen in de Kasteleinsewijk. Een goed punt voor het ruime terras! Houd er wel rekening mee dat het Pavillon in het weekend zijn deuren sluit.

  • Defacqzstraat 64, 1050 Elsene

10. Ötap

otap_c_lonely_planet.jpg
© Lonely Planet
| Ötap.

Op amper 24-jarige leeftijd scoort chef Paul-Antoine met Ötap, de wijnbar Rebel en de bakkerij Grains. Het menu verandert soms elke dag, in functie van wat de lokale boeren geoogst hebben. Ötap is gekend voor zijn wijnen, altijd natuurlijk en zorgvuldig geselecteerd. Probeer is de sinaasappelwijn van Bois Sans Soif.

BRUZZ Guide - Quartiers pt. 3

Voor het 3e jaar op rij gaan we op zoek naar de beste adressen in 10 Brusselse wijken. Hou hem dus zeker binnen handbereik en laat je leiden. Het wordt een festijn voor jouw zintuigen.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?