BRUZZ Guide

Dit zijn de 10 beste adresjes in de Sint-Bonifaaswijk

© Victorine Van Pee
| Supercade.

De wijkengids van BRUZZ is terug, een handige kleine gids met adresjes uit 10 verschillende Brusselse wijken. Onze selectie bevat het beste op vlak van eten en drinken, cultuur, service en shopping. Vandaag serveren we alvast onze tips voor de Sint-Bonifaaswijk.

1. Supercade

Supercade is een spelruimte met arcadespelletjes. De Japanse snacks en drankjes maken er een totaalconcept van. Je (klein) kinderen zullen je eeuwig dankbaar zijn. Street fighter en Mortal Kombat of toch liever de klassieker Pac-Man, er is voor een speelhalgame voor iedereen!

2. The Crazy Circle

the_crazy_circle_c_the_crazy_circle.jpg
© The Crazy Cirlce
| The Crazy Circle.

Laïla en Axelle bedachten de ‘Femme Jam’, waar het podium 100% vrouwelijk kleurt. The Crazy Circle organiseert concerten, jamsessies, theater, stand-up comedy, cabaret, karaoke en af en toe dansfeesten. Een van de weinige lesbische, queer, feministische, LGBTQIA+ ruimtes in Elsene.

3. Les Brassins

De gerechten zijn simpel maar lekker (de karbonade!). Hier kom je terug voor de setting. Het is aangenaam vertoeven op het terras van Les Brassins, in de rustige, verkeersluwe Keienveldstraat. Een beetje verderop kom je het huis tegen waar Audrey Hepburn is geboren in 1929.

4. Savage

savage_c_savage.jpg
© Savage.
| Savage.

Savage werd uitgeroepen tot ‘ontdekking van het jaar’ door de jury van Gault&Millau. Het vroegere Kipkot zal worden vervangen door een restaurant, dat de focus legt op groenten. Hier betaal je een supplement voor vlees en vis. De groenten spelen de hoofdrol in dit gastronomische verhaal.

5. Upcycled by Zoë

Dit rariteitenkabinet met designmeubels en must-have accessoires, is een omweg naar de Troonstraat waard. De eigenaars nemen je mee op een reis naar Marokko en dompelen je onder in de Berberse cultuur. Van geupcyclede gevonden voorwerpen tot unieke stukken voor elk interieur.

6. Cinéma Vendôme

cinema_vendoeme-11_c_victorine_van_pee.jpg
© Victorine Van Pee
| Cinéma Vendôme.

Het stokpaardje van Cinéma Vendôme is het programmeren van auteursfilms, waarbij de artistieke persoonlijkheid van de maker weerspiegeld wordt. In deze gezellige cinéma komen filmliefhebbers al zestig jaar lang om kennis te maken met de zevende kunst. De slogan ‘Cultivez l’émotion’ siert de metershoge ingang met de originele loketten van Cinéma Vendôme.

  • Waversesteenweg 18, 1050 Elsene

7. Buddy Buddy

Koop een koffie en help het Rainbowhouse. Een goed doel steunen was nog nooit zo gemakkelijk. Of het nu gaat om het menu, het interieur of hun sociale netwerken, Buddy Buddy is een vibe. Hun laatste samenwerking met Brussels Beer Project resulteerde in een hoppig bier met pindakaas.

8. Comptoir Florian

saint-boniface_comptoir_florian_16_c_ute_otten.jpg
© Ute Otten.
| Comptoir Florian.

Dit charmante en luxueuze theehuis lijkt bijna misplaatst in de volkse Matongéwijk. De art-nouveau architectuur is het werk van Ernest Blerot, die in de tijd veel huizen in de Sint-Bonifaaswijk ontwierp. Naast honderden verschillende theesoorten, kan je er ook designerkeramiek en huisgemaakte zoetigheden kopen.

9. Jipex

Het is even je weg banen door de massa aan tweedehandskleding, maar de prijzen zijn correct en de kwaliteit hoog. Kijk uit naar truien van 100 procent kasjmier of vintage blazers van Versace, Calvin Klein of Kenzo. Jipex heeft ook een tweede boetiek in de Jachtwijk in Etterbeek.

10. Fripon

cinema_vendoeme-11_c_victorine_van_pee.jpg
© Maurine Toussaint
| Fripon.

Het hotelrestaurant Vini Divini werd vervangen door de Belgische keuken van Fripon. Steak tartare, stoemp met worst en de garnaalkrokketten zijn nog lekkerder dan bij oma thuis. Na zes maanden werd chef Joël Geismar al beloond met een 12/20 score in de Gault&Millau gids.

BRUZZ Guide - Quartiers pt. 3

Voor het 3e jaar op rij gaan we op zoek naar de beste adressen in 10 Brusselse wijken. Hou hem dus zeker binnen handbereik en laat je leiden. Het wordt een festijn voor jouw zintuigen.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?