| Zondag 1 oktober vindt op het Eat Festival een wedstrijd voor de beste Brusselse garnaalkroket plaats.

Eat Festival 2023 eind september opnieuw in Gare Maritime

© Belga
25/09/2023

Van 28 september tot 1 oktober strijkt het Eat Festival 2023 opnieuw neer in Gare Maritime in de Brusselse wijk Thurn&Taxis. Het voedselfestival viert zijn tiende verjaardag en introduceert voor het eerst 'een boerenmarkt'.

Aan het festival nemen zestig chefs, patissiers, kaasproducenten en ambachtslui deel. "Tijdens het festival maak je een reis doorheen de smaken die Brusselse chefs je serveren met hun signatuurgerechten. Bezoekers krijgen er een staalkaart van de diversiteit die zo typisch is voor het culinaire landschap in de hoofdstad. Dat merk je ook aan het aanbod producten van lokale ambachtslieden", aldus visit.brussels.

Nieuw is de samenwerking met BXLBeerFest, dat hetzelfde weekend op dezelfde plek plaatsvindt. Wie een ticket koopt voor Eat Festival Brussels, krijgt een "fikse korting" van vijf euro voor het BXLBeerFest, en vice versa. Zondag 1 oktober vindt ook een wedstrijd voor de beste Brusselse garnaalkroket plaats.

Een ticket kost twintig euro en daarvoor krijg je onder meer toegang tot het vierdaagse eetfestival, een souvenirglas en een degustatie van een Bordeaux-wijn naar keuze. Het volledige programma voor Eat Festival staat op hun website. Eat Festival maakt gebruik van een cashless betaalsysteem.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni