Fernand Obb tot ambassadeur van garnaalkroket benoemd

Bekijk ook de afspeellijst: BRUZZ radio

Fernand Obb en zijn eigenaar Cédric Mosbeux mogen zich voortaan "Koning van de Garnaalkroket" noemen. Nergens eet je een betere garnaalkroket dan in de zaak uit Sint-Gillis. Daarom riep visit.brussels de snackbar Fernand Obb uit tot de Brusselse ambassadeur van de Belgische lekkernij.

In november volgt de derde editie van de "Beste garnaalkroket van Brussel", maar die titel gaat dit jaar niet naar Mosbeux en zijn team. De eigenaar van Fernand Obb Delicatessen krijgt wel een plaats als erelid in de jury. Daarnaast kreeg de restaurateur ook een trofee in de vorm van een garnaal als bekroning voor zijn werk.

"Het is bijna grappig. Je opent een restaurant, je doet werk als kok, je houdt van je werk en je doet het goed, maar om dan ambassadeur van de garnaalkroket te worden... Het is bijna een grap à la belge", lacht een trotse eigenaar Cédric Mosbeux. Voor de garnaalkroket van Fernand Obb op de borden werd geserveerd, zijn vele recepten uitgetest. Hard werk werd dus beloond.

Vers en veel

Een echt geheim is er niet, meent Mosbeux. "Het zijn de basisingrediënten zoals bloem, melk, boter, kruiden, schalen van grijze garnalen en verse grijze garnalen. Wat ik vaak zeg en misschien wel het geheim is, zijn de echt verse grijze garnalen en in een aanzienlijke hoeveelheid. Dat hebben we niet veranderd en zullen we nooit doen.

De inschrijvingen voor de derde editie van Beste Brusselse garnaalkroket zijn vanaf vandaag/woensdag geopend. Vorig jaar namen negentien etablissementen deel en ging Fernand Obb al voor de tweede opeenvolgende keer met de prijs aan de haal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?