Flamingo Bar wordt tijdelijk kunstatelier en kringloopwinkel

© BRUZZ
| Flamingo

De coronacrisis dwingt cafébazen tot creativiteit om het hoofd boven water te houden. Zo ook bij de bekende bar Flamingo in het stadscentrum. In afwachting van een heropening wordt het café gebruikt als kunstatelier. En vanaf zaterdag openen de barmanagers er een kringloopwinkel.

Al zeker tot 8 juni kunnen er geen pintjes, koffies of cocktails besteld worden aan de populaire toog van café Flamingo. De coronacrisis treft de Brusselse horeca zwaar. Toch proberen heel wat zaken creatief om te springen met de beperkende maatregelen om stand te houden.

Flamingo-eigenaars Sylvain de Block en Tanguy Roberti stellen de ruime bar al een tijdje ter beschikking van kunstenares Lena Dewaegenaere. En vanaf zaterdag zal het café tegenover de KVS dienst doen als kringloopwinkel. De pop-up genaamd 'Hand me down' is open op alle dagen behalve zondag tussen 10 en 17 uur.

Creatieve oplossingen

"Wie zijn kleren van de ellenlange lenteschoonmaak wil verkopen, kan dat via onze trift shop doen", legt barvrouw July De Kempeneer uit. Zij zal de pop-up openhouden. "Op die manier stellen ze het beschikbaar voor zij die het door de crisis met wat minder moeten doen. En zo raakt de lege Flamingo Bar ook weer gevuld. Iedereen heeft er dus baat bij."

De Kempeneer ziet in de coronacrisis een kans voor ondernemingen om zichzelf opnieuw uit te vinden. Die boodschap wil ze doorgeven aan collega's. "Laat het hoofd niet hangen, maar zet je creatief brein aan het werk om oplossingen te zoeken. Alleen zo houdt de horeca stand."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?