Frietkot 'Bij Jef' ondergaat make-over in Neder-Over-Heembeek

© Stad Brussel
| Frituur 'Bij Jef' wordt ingehuldigd door burgemeester Philippe Close (PS) en schepenen Fabian Maingain (DéFi) en Lydia Mutyebele Ngoi (PS).

Frituur 'Bij Jef' is een van de winnaars van ‘De Beste Frituur van de Hoofdstad’. De frituur werd beloond met een volledige make-over die “design combineert met comfort voor de frituristen en klanten.”

Woensdagmiddag werden de eerste frieten gebakken tijdens een openingsevenement georganiseerd door de Stad Brussel. Het evenement werd bewust op woensdagnamiddag georganiseerd, zodat kinderen konden genieten van het springkasteel, de circusactiviteiten of een schminksessie door een van de make-upartiesten.

Tweede make-over in de reeks

“We zijn erg blij dat we onze deuren weer mogen openen en onze lekkere frietjes kunnen serveren aan de inwoners van Neder-Over-Heembeek en daarbuiten”, zegt Manu, de dochter van Jef die het familiebedrijf heeft overgenomen. “We hebben veel positieve feedback van klanten gekregen over ons gloednieuw frietkot. We zijn helemaal klaar om nogmaals de prijs voor de beste frieten van Brussel te winnen.”

Het nieuwe frietkot is het tweede in een reeks van zes die bestaande frituren in de stad zullen vervangen. Eerder was frituur Tabora op de Lakensestraat al aan de beurt. Op die manier wil de Stad Brussel onze frietkoten wereldwijd ondersteunen en promoten.

“Op deze manier willen we de glorie van onze Brusselse economie ondersteunen”, zegt Fabian Maingain (DéFi), schepen van Economische Zaken. “Het is een opwaardering van het Brusselse erfgoed, een erkenning van de kwaliteit van het werk van Jef en een meerwaarde voor de handelswijk in Neder-Over-Heembeek", aldus de schepen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?