De beschermfolie gaat er op vrijdag 19 november pas af.

| De beschermfolie gaat er op vrijdag 19 november pas af.

Gezien: spiegelfrietkot in Alhambrawijk opent

© BRUZZ
12/11/2021

De langverwachte iconische spiegelfrituur aan de Antwerpsepoort opent vrijdag. Voorlopig nog zonder spiegeleffect, want de folie gaat er pas volgende week af bij de officiële opening van frietkot ‘Tabora’.

Midden 2017 lanceerde de stad Brussel een ontwerpwedstrijd voor een uniform Brussels frietkot. Het maakte deel uit van een renovatieplan van de vele verouderde frituren. Het ontwerp van Studio MOTO kwam als winnaar uit de bus. Het Gentse bureau koos voor herkenbare elementen: een eenvoudige kubistische vorm, opendraaiende luifel, glazen toonbank en lichtreclame op het dak.

Net als de Chicago Cloud Gate krijgt het Brusselse MOTO-frietkot een spiegelende gevel uit glanzend aluminium. Die is voorlopig nog niet te zien. Het is nog een week wachten op de officiële opening van ‘Tabora’ alvorens de beschermende folie eraf gaat. Maar de frituur draait komende week al proef en kan je er dus opnieuw frietjes en bijhorende snack kopen.

De Stad Brussel plant om nog vijf andere frituren te verbouwen tot een spiegelfrietkot, om zo een zekere herkenbaarheid na te streven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Resto & Bar , spiegelfrietkot , frituur Tabora

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni