frietkot

| Spiegelfrietkot van Studio Moto, winnaar van de architectuurwedstrijd.

Stad vindt dan toch 600.000 euro voor spiegelfrietkoten

CGG
© BRUZZ
01/03/2019

600.000 euro van de Brusselse begroting wordt voor de realisatie van een zestal spiegelfrietkoten opzijgezet. De nieuwe meerderheid zet dus toch door met de renovatie van de frietkoten, nadat het idee eerder in de koelkast was beland. Dat meldt Schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (DéFi) aan BRUZZ.

Het idee om de bestaande frietkoten in een nieuw, spiegelend jasje te steken, kwam van voormalig Schepen van Stedenbouw, Geoffrey-Coomans de Brachène (MR). Uit een internationale architectuurwedstrijd kwam het Gentse architectenbureau Studio Moto als winnaar uit de bus met het creatieve ‘spiegelfrietkot’, een frietkot met een volledig spiegelende buitenwand.

In de vorige legislatuur werd een budget van 500.000 euro opzijgezet om tien frietkoten te renoveren. Maar op die oproep tekende maar één aannemer in, en dan nog voor een bedrag van 200.000 euro per stuk. Daarop werd het project in de koelkast gezet in afwachting van het opstellen van het budget door de nieuwe meerderheid, zónder MR-schepen de Brachène.

Van tien naar zes frietkoten

De nieuwe meerderheid zet nu toch door met het project, al gaat het aantal frietkoten dat gerenoveerd wordt van 10 naar 6 stuks.

“Wij gaan het project opnieuw op de markt brengen en hopen dat nieuwe aannemers een prijs voorstellen van maximum 100.000 euro per stuk,” kondigt schepen Fabian Maingain (DéFi) aan bij BRUZZ. “Al hangt natuurlijk alles af van wanneer de begroting gestemd en geaccepteerd wordt." Het stemmen van de begroting staat op de agenda van de volgende gemeenteraad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Stedenbouw

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni