| De centrale hal op de site van Thurn & Taxis.

Gare Maritime krijgt gastronomische voedselhal

TDN
© BRUZZ
28/06/2021

Een van de hallen van de Gare Maritime op de site van Thurn & Taxis wordt omgetoverd tot een gastronomische trekpleister. Tien restaurants, die samen het brede scala van de Belgische keuken omhelzen, baten er straks een eetruimte en overdekt terras in de middelste hal. De ‘Food Market’ opent in het najaar de deuren.

Projectontwikkelaar Extensa oogst veel lof met de renovatie van de Gare Maritime, maar het voormalige goederenstation moest wel nog een invulling krijgen. AB InBev greep die kans meteen. In de centrale hal zal de bierproducent een 'Food Market' uitbaten met tien restaurants, foodshops, overdekte terrassen en ook nog een grote bar.

Volgens Extensa en AB Inbev wordt de voedselhal de grootste van Europa. "Samen zijn we verbonden door de passie om te pionieren, te versnellen en te activeren. Niet om de dingen te laten lopen zoals ze altijd lopen. Wel om initiatieven aan te wakkeren die een impact hebben”, omschrijft Kris Verhellen, CEO van Extensa, de samenwerking. Het is de eerste keer dat de brouwerij zélf een voedselmarkt uitbaat.

Lokale producten

De 'Food Market' in Gare Maritime wil het brede smaakpallet van de Belgische keuken aanbieden. AB InBev trekt daarvoor zowel jonge talenten als gerenommeerde chefs aan. De focus ligt steevast op het product: lokaal, seizoensgebonden en altijd van topkwaliteit. "We hebben ook oog voor het sociale aspect. Brusselaars willen we verbinden. Inkopen doen we lokaal", zegt Pieter Anciaux van AB InBev. “Er komen ook samenwerkingen met voedselstart-ups en boerderijen uit de buurt."

In totaal worden tien restauranthouders gezocht. Elk voor een eigen voedselconcept. Bart De Pooter van toprestaurant Pastorale (twee Michelin-sterren) is alvast geselecteerd voor de afdeling 'Steak & burgers'. "Ik ga met plezier deze uitdaging aan. Chefs onder elkaar, op een unieke locatie met enthousiaste mensen, dit wordt een fijne ervaring voor elke foodie", aldus de Antwerpse chef.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni