De haven van Brussel

| De vroegmarkt van Brussel, gezien vanuit de lucht

Hal van Brusselse vroegmarkt draagt naam van sterrenchef Pierre Wynants

© Belga
25/04/2022

Hal D van MaBru, de Brusselse vroegmarkt, draagt voortaan de naam van Pierre Wynants, sterrenchef en voormalig hoofd van Comme Chez Soi. In aanwezigheid van Brussels burgemeester Philippe Close (PS) werd de nieuwe naam officieel ingehuldigd.

Pierre Wynants krijgt het eerbetoon voor zijn lange staat van dienst "als toonbeeld van het Belgische gastronomische erfgoed." Zijn naam prijkt nu aan de buitenkant van hal D, waar groenten en fruit verhandeld worden. Binnen is er een gedenkplaat, die nogmaals verwijst naar zijn succes als sterrenchef.

De naam Pierre Wynants zal ook altijd gelinkt worden aan restaurant Comme chez soi aan het Rouppeplein. In 1926 werd het opgericht door zijn grootvader Georges Cuvelier. Onder leiding van zijn vader Louis Wynants kreeg het in 1953 zijn eerste ster. Nadien zorgde Pierre Wynants in 1966 voor een tweede ster, gevolgd door een derde in 1979. In 2006 gaf Pierre de fakkel door aan zijn schoonzoon Lionel Rigolet en dochter Laurence.

Wynants eerde in zijn speech de kwaliteit van de Brusselse vroegmarkt en het uitgebreide aanbod aan Belgische producten. Die zorgden voor de kwaliteit op zijn borden. De hallen van de vroegmarkt zijn als een tweede thuis voor de topchef.

"Het was altijd met een enorm plezier dat ik hier mijn collega's tegenkwam. Soms aten we dan samen gezellig als ontbijt een uitstekende pistolet met gehakt," zegt Wynants.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni