Jour de Fête staat te koop

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 14 november 2019

Jour de fête legt er het bijltje bij neer. Het bekende Brusselse restaurant aan de Anspachlaan staat te koop, dat heeft uitbaatster Virginie Monu bekend gemaakt. De zaak kampt al langer met financiële problemen, maar stopt er nu definitief mee.

Sinds 2012 serveert Jour de Fête betaalbaar en gezond eten tegen de achtergrond van een fifties-interieur. De zaak op de Anspachlaan zit echter sinds enige tijd in slechte papieren. De uitbaatster schrijft dit toe aan de herinrichting van de voetgangerszone. Naar eigen zeggen is de situatie zo tergend dat ze niet langer een eigen adres heeft en ze al in de kelder van haar zaak heeft moeten slapen.

“Gedurende anderhalf jaar heb ik mijn leven opzij geschoven. Ik heb genoeg mijn best gedaan en wil deze verantwoordelijkheid niet meer", getuigt ze. "Er is geen respect voor kleine ondernemers die jobs creëren en een buurt doen opleven. Ik heb genoeg gedaan en wil nu iets anders doen."

November 2019: restaurant Jour de Fête op de Anspachlaan, een deel van de toekomstige voetgangerszone; is failliet verklaard
© BRUZZ
| November 2019: restaurant Jour de Fête op de Anspachlaan, een deel van de toekomstige voetgangerszone; is failliet verklaard.

Monu was naar eigen zeggen te laat met de betaling van boetes wegens achterstallige betalingen. “Sinds een jaar betaal ik elke maand te veel. Het is een echte nachtmerrie”, klinkt het.

“Ik zou graag hebben dat iemand de zaak overneemt, zodat het verhaal zich kan verderzetten." Jour de Fête blijft vooralsnog open, totdat Monu een overnemer voor de zaak heeft gevonden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?