Maaltijdleverancier Frichti strijkt neer in Brussel

© Frichti via Facebook

De Franse maaltijd- en boodschappen leverancier Frichti is voortaan in Belgiƫ aanwezig. De start-up is sinds dinsdag enkel in Brussel beschikbaar, maar de bedoeling is dat nadien ook de rest van het land aan de beurt is. Voor de leveringen gaat Frichti in zee met de Brusselse start-up Urbeez.

Concreet zal het aanbod van Frichti zeven dagen op zeven, van 9 tot 22 uur, beschikbaar zijn in het centrum en het zuiden van Brussel (Elsene, Etterbeek, Sint-Gillis, Ukkel, Watermaal-Bosvoorde en Oudergem).

Het Franse bedrijf belooft boodschappen binnen het kwartier aan je deur te bezorgen. Zelfgemaakte maaltijden, dagelijks een dertigtal bereid in een van de Brusselse keukens, zouden binnen 20 minuten geleverd worden.

In Frankrijk is Frichti goed voor 400.000 gebruikers en 400 medewerkers. Het bedrijf kwam er in 2020 wel in opspraak omdat het veel illegalen tewerk zou stellen, zo meldde het gespecialiseerde vakblad RetailDetail.

De boodschappenleveranciers schieten de voorbije weken als paddenstoelen uit de grond. Eerder kondigden DingDong en Gorillas al aan in Brussel op te starten.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?