| Een DingDong-koerier onderweg naar een opdracht in Elsene.

Ook Brusselse ondernemer DingDong bezorgt je boodschappen thuis

JP
© BRUZZ
18/06/2021

Boodschappen thuis laten bezorgen, het is geen unicum in Brussel, denk maar aan het Franse Frichti en het Duitse Gorillas. Maar eigenlijk was een Brusselse ondernemer hen voor met boodschappen thuis bezorgen. DingDong-koeriers bezorgen sinds twee weken bij klanten thuis in Elsene. Bang voor concurrentie is ceo Thilo Van Trott niet. “Deze markt is enorm.”

Van Trott is een Duitse ondernemer die al twaalf jaar in Brussel woont en werkt. Zes jaar geleden richtte hij Turtle Cereals op, een merk met biologische ontbijtgranen. Het viel hem toen al op dat het erg lang duurt om bestellingen te verzenden via de post. Zijn inspanningen om dit proces te versnellen mondden uit in DingDong: een bedrijf dat – voorlopig alleen in Elsene – boodschappen binnen 15 minuten bezorgt.

“We willen de manier waarop mensen boodschappen doen fundamenteel veranderen,” zegt ceo Thilo Van Trott, in navolging van Gorillas. In Elsene heeft DingDong één ‘darkstore’. Tegen het einde van het jaar moeten er nog tien extra warenhuizen komen in Brussel en andere Belgische steden.

Van Trott gelooft dat de klassieke retailsector achterophinkt op vlak van digitalisering. “Je moet je nog altijd naar de winkel begeven. Het is heel analoog, terwijl we vandaag digitale middelen hebben die het veel eenvoudiger maken. Zo kun je in het park of op de bank bestellen en meer tijd spenderen met vrienden of familie.”

Lokaal en biologisch

In tegenstelling tot Frichti en Gorillas heeft DingDong nog geen app, klanten bestellen online. Daar vinden ze 700 producten, met oog voor lokale en biologische producenten. Onder andere Brussels Ketchup, Brussels Beer Project en Brusselse Gudule-wijn zijn er terug te vinden.

Op dit moment werkt DingDong met een tiental koeriers, die per shift betaald worden, net zoals in de supermarkt. Dat is anders dan bij Deliveroo en Uber Eats, waar koeriers niet in dienst zijn en per opdracht betaald worden. Koeriers krijgen ook een elektrische fiets, rugzak en helm van het bedrijf. De klant betaalt 1,80 euro per bezorging.

Over de concurrentie van Frichti en Gorillas maakt Van Trott zich niet zoveel zorgen. “Ultra-fast delivery is op dit moment in opmars. Er is een veel vraag bij de consumenten, dat zien we ook in andere Europese landen. Supermarkten kennen een jaarlijkse omzet van 30 miljard euro: het is een hele grote markt die we samen met andere spelers willen veranderen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni