© Gorillas | Gorillas-medewerkers in een warenhuis.

Boodschappenbezorger Gorillas dreigt te verdwijnen uit Brussel

SD
25/05/2022

De boodschappenapp Gorillas overweegt te verdwijnen uit België. Met de app kan je boodschappen binnen tien minuten aan huis laten leveren in een aantal wijken in Brussel, en ook in Antwerpen.

Dinsdag kondigde de Duitse start-up aan dat het de opties van zijn activiteiten in België, maar ook in Italië, Spanje en Denemarken 'herbekijkt', schrijft De Tijd. In België kan je de app gebruiken in enkele wijken in Brussel en in Antwerpen.

De boodschappenapp heeft zich nog geen jaar geleden gevestigd in Brussel. Op dat moment telde het bedrijf drie warenhuizen in de hoofdstad waar de producten uit de app staan opgeslagen.

Het Duitse bedrijf heeft het erg lastig om winstgevend te worden en heeft de helft van het personeel in zijn hoofdkwartier ontslagen, zo'n 300 werknemers. Het bedrijf haalde sinds zijn ontstaan in 2020 honderden miljoenen euro's op, maar de kosten zijn hoog door de felle concurrentie.

De 14.000 koeriers van Gorillas zijn - zoals bij Deliveroo en Uber Eats - geen zelfstandigen, maar werknemers. Ook de magazijnen die het bedrijf nodig heeft om de boodschappen snel te kunnen leveren zijn vrij duur omdat ze steeds in het centrum van een stad nodig zijn. Gorillas moet daarnaast verschillende magazijnen openen om één stad volledig te kunnen dekken.

Het bedrijf zegt nu te willen focussen op Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en de VS. Landen die goed zijn voor 90 procent van de omzet, meldt het persbureau Reuters.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie