Flitsbezorger Gorillas bouwt Belgische activiteiten af

© Gorillas
| Gorillas-medewerkers in een warenhuis.

De Duitse flitsbezorger Gorillas bouwt vanaf volgende week zijn activiteiten in België af door een aantal vestigingen te sluiten. Dat bevestigt het bedrijf, dat wel zegt te zullen blijven leveren aan klanten in Brussel en Antwerpen.

Gorillas levert snel een assortiment boodschappen. Het werkt met zogenaamde "dark stores", supermarktmagazijnen van waaruit koeriers boodschappen aan huis leveren. In België ging het bedrijf vorig jaar van start in Antwerpen en Brussel.

Daar komt mogelijk een einde aan, want het bedrijf wil zich focussen op zijn activiteiten in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en New York City. Onder meer in België bekijkt het bedrijf "alle mogelijke strategische opties". £

Het bedrijf verduidelijkt in een schriftelijke reactie dat voor België al besloten werd "om de huidige activiteiten te reduceren en een aantal van onze vestigingen te sluiten, met ingang van 13 juni". Wel zal Gorillas verder klanten bedienen in hetzelfde leveringsgebied, klinkt het. Het is niet duidelijk welke gevolgen de reductie heeft voor het personeel in België, zowat 240 mensen.

Opvallend is dat de directie contact heeft opgenomen met de vakbond over de opties voor de toekomst, ook al is er geen vakbondsvertegenwoordiging in het bedrijf. Dat zegt Liesbeth Jaminet van de christelijke bond ACV Voeding en Diensten. Al is het voor haar ook niet duidelijk wat er zal gebeuren.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?